پروفیل سنگین برای ساخت سازهها و تکیهگاه تجهیزات و تاسیسات صنعتی سنگین و همچنین سکوها، سقف کارگاهها و سایر سازههای صنعتی استفاده میشود. این پروفیلها و اتصالات مربوطه، بهگونهای طراحی و ساخته میشوند که استحکام لازم برای تحمل بارهای سنگین را به طور همزمان داشته باشند. تمامی اتصالات در این سیستم توسط پیچ و مهرههای مخصوص و مطابق با ساختار این پروفیلهای صنعتی انجام میپذیرند. در این مقاله به بررسی روش های تولید، ابعاد، وزن، کاربرد و قیمت پروفیل سنگین صنعتی اشاره خواهیم کرد.
به طور کلی دو روش اساسی برای تولید پروفیل صنعتی وجود دارد.
فرآیند تولید بدون درز یا مستقیم که از این روش با عنوان نورد گرم هم یاد میشود و هیچگونه جوشکاری در آن صورت نمیگیرد. در این روش، ابتدا یک سوراخ در یک شمش فولادی جامد و داغ ایجاد میشود. سپس شمش برای تشکیل پروفیل گرد مورد آبکاری قرار میگیرد. سپس با عبور دادن از میان یک سری رول، کاریهای مناسب به تدریج تغییر شکل میدهند و به شکل مربع درمیآیند. این فرآیند کاهش و شکلدهی را میتوان به صورت گرم یا سرد انجام داد که منجر به تمایز بین محصولات میشود.
روش دوم تولید پروفیل ضخیم معمولا برای کاربردهای سازهای استفاده میشود. در این روش، بخش عمدهای از تولید پروفیل را جوشکاری با مقاومت الکتریکی فرکانس بالا (HFERW) تشکیل میدهد. از این روش با عنوان غیرمستقیم، درزدار و نورد سرد هم یاد میشود.
ابتدا نوار فولادی بدون سیمپیچ به خط تولید هدایت میشود و از طریق مجموعهای از رولهای شکلدهنده برای ایجاد شکل استوانهای عبور میکند. در نقطهای که لبهها به هم میرسند، جریان فرکانس بالایی به لبههای نوار فولادی وارد میشود. این کار از طریق القا با استفاده از یک سیمپیچ حلقهای یا توسط کنتاکتهایی صورت میگیرد که روی سطح نوار میلغزند.
جریان الکتریکی، گرمای موضعی کافی برای ذوب لبههای نوار را تولید میکند و آنها را به هم جوش میدهد. پروفیلهایی با ضخامت دیوارههای بالای 16 میلیمتر یا با قطرهای بالاتر از 508 میلیمتر توسط چندین فرآیند شکلدهی متوالی و جوشکاری قوس زیرآب (SAW) تولید میشوند.
یک پروفیل فولادی بزرگ به روشی تولید میشود که مختص پردازش فولاد به ویژه پروفیلهای فولادی بزرگ است و شامل مراحل زیر خواهد بود.
پس از خم شدن، دو طرف پروفیل با جوش لیزری بسته میشود. در این روش، جوش لیزری یک پرتو لیزر متمرکز را به کار میبرد که در سمت بیرونی قطعه کار میکند. برای مشاهده قیمت قوطی ۲در۲ از طریق همین سایت اقدام کنید.
پروفیل ضخیم جزء همهکارهترین و کارآمدترین محصولات فولادی موجود برای اهداف ساختمانی، ساختوساز و مکانیکی به شمار میرود. از این محصول در صنایع و کاربردهای مختلف بسیاری استفاده میشود. رایج ترین کاربرد پروفیلهای ضخیم در ستونهای فولادی جوش داده شده است. همچنین در تیرهای نگهدارنده فولادی هم کاربرد دارند که به دلیل قدرت بسیار زیاد آنها است. سایر کاربردهای رایج برای پروفیلهای ضخیم به شرح زیر هستند:
پروفیل سنگین معمولا بسته به اندازه و ضخامت مورد نیاز، در طولهای 6 تا 14.5 متر تولید میشود. استحکام تسلیم اسمی 355 مگا پاسکال معمولا در ساختوساز استفاده میشود. اگرچه پروفیلهای تولید شده به روش نورد گرم 420 مگا پاسکال استحکام دارند. مقاطع توخالی معمولا با اندازه سریال شامل ابعاد خارجی و ضخامت دیواره تعریف میشوند.
این تعاریف درواقع ترکیب بسیار گستردهای از عرض مقطع و ضخامت دیواره آن را پوشش میدهند. تنها مجموعه محدودی تولید میشود و انتخاب آنها بسته به تقاضا ممکن است گاهی تغییر کند. روند تولید مستقیم یا غیرمستقیم همچنین منجر به تفاوت در ابعاد و درنتیجه خواص پروفیل خواهد شد که در انتخاب آنها تاثیر میگذارد.
معمولا پروفیل سنگین از ورقهای فولادی با ضخامت ۱.۵ تا ۲.۵ میلیمتر و به روش نورد گرم تولید میشود. هر چقدر ضخامت محصول بالاتر باشد، وزن آن هم افزایش خواهد یافت. مثلا یک پروفیل 80 در 120 با ضخامت 1.5 حدود 28 کیلوگرم وزن دارد. اما اگر ضخامت آن 4 باشد، وزن آن به 67 کیلوگرم افزایش مییابد. قیمت پروفیل سنگین نیز باتوجه به ضخامت و وزن تعیین می شود.
جمعبندی
پروفیل صنعتی سنگین به دلیل نسبت استحکام به وزن بالا، صرفهجویی و سادگی در مقایسه با سایر محصولات فولادی، میتواند به طیف وسیعی از کاربردها دست یابد. بنابراین، در بسیاری از صنایع و برای انواع کاربردهای ساختمانی بسیار محبوب است.مرکزآهن یکی از معتبر ترین نمایندگان فروش پروفیل صنعتی اصفهان می باشد جهت استعلام قیمت با کارشناسان ما تماس بگیرید.