روش های درمان خارش پشم شیشه

2 هفته پیش23760بازدید0دیدگاه2.9امتیاز (134 رای)
روش های درمان خارش پشم شیشه

پوست یکی از مهترین اعضای هر انسانی به شمار می‌رود؛ اما مشکلات پوستی متعددی وجود دارند که سلامت انسان را تهدید می‌کنند. هنگام کار در صنایع یا ساختمان سازی موارد متعددی متوجه سلامت پوست ماست. یکی از شایع‌ترین موارد در ارتباط با پوست، خارش و التهاب است. تماس پوست با برخی مصالح صنعتی و ساختمانی موجب ناراحتی‌های پوستی یا خارش می‌شود. خصوصا در صورت عدم رعایت موارد بهداشتی هنگام کار با برخی عایق‌های ساختمانی، مانند پشم سنگ و پشم شیشه ممکن است نصاب دچار خارش‌های پوستی شود. درمان خارش پشم شیشه طی چند مرحله و با مراقبت‌های پوستی و پیشگیری انجام می‌شود. در ادامه به بررسی بهترین روش درمان خارش پشم شیشه خواهیم پرداخت.

خارش ناشی از پشم شیشه حاصل از چیست؟

فایبر یک نوع محرک است و تماس طولانی مدت با آن موجب بروز خارش های مقطعی بر روی پوست خواهد شد.

راه های درمان خارج پشم شیشه را بشناسید.

شستن پوست و محل خارش با آب گرم و صابون می تواند به رفع خارش کمک شایانی کند.

ایمنی کار با پشم و شیشه چگونه است؟

جلوگیری از خارانیدن پوست، عدم لمس، عدم تماس با پوست حساس، فشار نیاوردن بر ناحیه حساس پوست. عدم تماس با محرک های شیمیایی که موجب افزایش خارش پوست می شوند.

چطور خارش ناشی از تماس با پشم شیشه را درمان کنیم؟

در مصالحی مانند پشم شیشه، پشم سنگ و... ماده‌ای به نام فایبر موجود است که کارگران حین کار با آن تماس خواهند داشت. فایبر یک نوع محرک است و تماس طولانی مدت با آن موجب بروز خارش‌های مقطعی خواهد شد. بر همین اساس در برخی موارد دیده می‌شود که نصاب عایق دچار حساسیت شده و محل تماس با پشم شیشه دچار التهاب یا خارش می‌شود. اما جای نگرانی نیست چون کلیه خارش‌ها و حساسیت‌های رخ داده، مقطعی و قابل درمان هستند و در دفعات بعدی با رعایت نکات بهداشتی قابل پیشگیری‌اند. برای شروع می‌توان از روش‌های عمومی درمان خارش کمک گرفت ولی در صورتی که پوست در اثر خارانیدن دچار خراش و زخم شد حتما به دکتر مراجعه شود.

خارش ناشی از پشم شیشه
روش های درمان خارش ناشی از پشم شیشه

چگونه خارش پشم شیشه را برطرف کنیم؟

خارش یکی از آزاردهنده‌ترین ناراحتی‌های پوستی است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی هنگام تماس طولانی مدت و یا وجود حساسیت نسبت به مصالح ساختمانی از جمله عایق‌های صنعتی، ساختمانی بروز داده می‌شود. در صورت دچار شدن به خارش‌های پوستی، ابتدا باید مولدهای محرک خارش را بشناسید و در حد امکان از آنها دوری کنید.

محرک های خارش پوست چیست؟

  • محرک‌های فیزیکی: گرما، تحریک پوست، تابش مستقیم نور خورشید
  • محرک‌ شیمیایی: اسید، قلیا، آب و هوای خشک، خشکی پوست
  • محرک مکانیکی: فشار بر ناحیه ملتهب و حساس، لمس ناحیه پوستی که دچارخارش شده، مکش، فایبرگلاس، تماس مجدد با پشم، تماس با حشرات و...
چگونه خارش پشم شیشه را برطرف کنیم
درمان خارش پوست ناشی از تماس با پشم شیشه

فایبرگلاس محرکی ساده است و در کارخانه‌های تولید پشم شیشه و پشم سنگ، کارگران با این محرک در تماس هستند. تماس پوست با فایبر یک واکنش فیزیکی ساده ایجاد می‌کند که ناراحتی پوستی و خارش حاصله کاملا قابل درمان است و به راحتی رفع می‌شود. سعی کنید برای عدم تحریک پوست تا حد امکان از شوینده‌ها و مواد شیمیایی دوری کنید.

اما شستن پوست و محل خارش با آب گرم و صابون می‌تواند به رفع خارش کمک شایانی کند. دقت کنید از تماس دست آلوده با چشم خودداری شود تا دچار سوزش چشم نشوید.

همان طور که ذکر شد در مرحله اول بهتر است از عوامل محرک خارش دوری شود و سپس اقدامات درمانی را شروع کرد. در نهایت به بیمار توصیه می‌شود که در فعالیت‌های بعدی خود حتما موارد و نکات بهداشتی را رعایت کرده و از ماسک و دستکش‌های مخصوص کار استفاده کند.

هنگام مراجعه به پزشک، پوست بیمار به صورت کامل معاینه می‌شود تا میزان وخامت آن مشخص گردد سپس با توجه به شدت التهاب درمان شروع می‌شود. تا پایان مراحل درمان سعی کنید از خاراندن پوست به صورت کامل اجتناب کنید. خاراندن پوست فقط میزان آسیب را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر پوست را ضخیم و زمخت می‌کند و نهایتا موجب حساسیت را بالا می‌برد. یکسری اقدامات عمومی برای درمان خارش وجود دارد که می‌توان نسبت به آن‌ها اقدام کرد.

روش درمان خارش پشم شیشه

در ادامه به چند روش رایج برای درمان خارش پشم شیشه خواهیم پرداخت:

  • جلوگیری از خارانیدن پوست، عدم لمس، عدم تماس با پوست حساس، فشار نیاوردن بر ناحیه حساس پوست.
  • عدم تماس با محرک‌های شیمیایی که موجب افزایش خارش پوست می‌شوند.
  • عدم تماس مستقیم پوست با فایبرگلاس، پشم‌ها و انواع عایق و مصالح شیمیایی.
  • ناحیه حساس در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرد.
  • کاهش مصرف قهوه، چای، شکلات، نوشابه، الکل، کافئین و غیره.
  • نپوشیدن لباس‌های پشمی که موجب حساس‌تر شدن ناحیه ملتهب می‌شود.
  • خنک بودن محل و عدم خشک شدن ناحیه حساس پوست.

در صورتی که با مراقبت‌های عمومی از میزان خارش کاسته نشد و یا در اثر خارش مکرر پوست، موضع زخم شد، حتما به پزشک معالج مراجعه کنید تا زیر نظر پزشک نسبت به روش‌های درمان عمومی اقدام شود و در کنار آن نیز حین کار از وسایل بهداشتی استفاده شود تا میزان حساسیت پوستی کمتر شود.

خارش با پشم شیشه
وسایل ایمنی مورد نیاز برای جلوگیری از خارش با پشم شیشه

وسایل ایمنی و بهداشتی برای کار با پشم شیشه و پشم سنگ

برای جلوگیری از بروز حساسیت هنگام کار با پشم شیشه بهتر است از وسایل ایمنی و بهداشتی استفاده گردد. در ادامه با تعدادی از آنها آشنا خواهیم شد:

  • استفاده از دستکش‌های بلند مخصوص کار از نوع پلاستیکی
  • استفاده از ماسک ضد غبار
  • استفاده از لباس‌های مخصوص کار که کل بدن را کاملا پوشش دهد.
  • استفاده از سربند مخصوص حین کار
  • پوشیدن چکمه‌های پلاستیکی مناسب

بعد از کامل شدن درمان و شروع فعالیت‌های خود حتما از وسایل بهداشتی و ایمنی ذکرشده حین کار استفاده کنید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید