اصول عایق بندی پنجره های آهنی

2 ماه پیش11941بازدید0دیدگاه3.9امتیاز (30 رای)
اصول عایق بندی پنجره های آهنی

عایق‌بندی در و پنجره ساده‌ترین اقدامی است که می‌تواند کیفیت هوای داخلی خانه شما را بهبود بخشد. پنجره‌ها و درهای خانه، نور طبیعی، تهویه و دسترسی به دنیای بیرون را فراهم می‌کنند. با این حال آن‌ها منبع اصلی افت یا افزایش حرارت در خانه هستند. در ماه‌های سرد سال، گرما از طریق درز در و پنجره به سمت بیرون فرار می‌کند و در ماه‌های گرم، حرارت از طریق همین درزها وارد شده که نتیجه آن اتلاف انرژی است! از سرما و گرما که بگذریم، این روزها باید از دست آلاینده‌ها هم فرار کنیم! درزگیری یا عایق بندی پروفیل درب ‌و پنجره یکی از روش‌هایی است که از ورود گرد و غبار به داخل منزل جلوگیری می‌کند؛ از همین رو در ادامه این مطلب قصد داریم با اصول عایق‌بندی پنجره‌های آهنی آشنا شویم.

مزایای عایق بندی پنجره ها در زمستان

عایق‌بندی در و پنجره، فرایندی است شامل مهر و موم کردن شکاف‌های اطراف چهارچوب، لبه‌های پنجره و درها به منظور جلوگیری از نشت هوا! اما عایق‌بندی پنجره‌ها در زمستان به جز نشت هوا چه مزیت‌هایی دارد؟

  • افزایش کارایی سیستم گرمایشی
  • کاهش هزینه‌های انرژی
  • جلوگیری از نفوذ هوای سرد
  • کاهش صداهای محیطی مانند تردد خودرو و ...
  • افزایش ارزش خانه
عابق در برابر برودت هوا
فردی در حال عایق‌کاری پنجره

روش های عایق کاری پنجره در برابر سرما

برای عایق‌کاری پنجره، روش‌های مختلفی وجود دارد؛ زیرا ممکن است پنجره‌ها از مواد مختلفی چون چوب، آهن، آلومینیوم و ... ساخته شده باشند. اگر در محل زندگی شما بارندگی زیاد باشد، لازم است همزمان، روش‌های مقاوم‌سازی به آب نیز اجرا شود. برای انتخاب روش درست عایق‌کاری باید بدانید چه هدفی دارید! آیا به دنبال کاهش نویز هستید یا عایق حرارتی می‌خواهید؟ در ادامه با روش‌های عایق‌کاری آشنا می‌شویم:

  • استفاده از پنجره ‌های دو جداره و سه جداره 

اولین مشکل پنجره‌‌های آهنی قدیمی، تک شیشه‌ای بودن آنهاست! در اولین قدم اقدام به دو و یا سه جداره کردن شیشه‌‌ها کنید. شیشه‌های دو جداره از دو پنل و شیشه‌‌های سه جداره از سه پنل تشکیل شده‌‌اند؛ آنها پنجره‌‌های عایق‌بندی شده‌ای هستند که باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌‌شوند.

پنجره‌های دو یا سه جداره به شما کمک می‌کنند تا میزان گرمای منزل خود را به خوبی کنترل کنید و صدای بیرون به داخل نفوذ نداشته باشد. فضای بین هر یک از شیشه‌ها معمولاً با  گاز کریپتون، زنون یا آرگون پر می‌شود تا این فضا را پر کند و گرما را در خانه نگه دارد. در ادامه راجع به تأثیر این گازهای بی اثر در عایق بندی این نوع شیشه‌ها صحبت خواهیم کرد.

  • استفاده از پوشش ‌های کم – گسیل

پنجره‌‌های دو جداره و سه جداره دارای پوشش‌های کم- گسیل هستند، یعنی شیشه‌ آنها دارای پوشش‌ نازک فلزی است که می‌تواند عملکرد عایق حرارتی آنها را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. در منطقه‌ دیگری که از لایه‌های کم الکترونی استفاده می‌شود، موانع حرارتی وجود دارد که برخی از این موانع حرارتی باعث کاهش اتلاف گرمای ناشی از تابش در قسمت‌های دارای عایق‌بندی حرارتی می‌شود.

عایق مناسب پنجره
نمونه‌ای از پروفیل حرارتی
  • استفاده از پروفیل‌ های عایق حرارتی 

برای کاهش جریان گرما و ضریب U قاب‌های فلزی باید دارای یک پروفیل پلاستیکی عایق باشند که بین داخل و خارج قاب قرار گرفته باشد. این پروفیل‌ها را شکست حرارتی می‌نامند که از پلی آمید 66 تقویت شده با الیاف شیشه ساخته می‌شوند. لازم به ذکر است که نسبت الیاف شیشه 25٪ است.

مواد استفاده برای این میله عایق به دلیل مقدار هدایت حرارتی کم که معادل 0.30 W / mK است و خواص مکانیکی خوب حتی در دماهای بالاتر متمایز است. یک قاب غیر گرماده از پنجره آلومینیومی دارای ضریب انتقال حرارتی Uf 6.8 W / m2K  بوده و اگر این سیستم با مشخصات عایق با عرض 42 میلی‌متر از نظر حرارتی جدا شود، می‌توان ضریب انتقال حرارت را به 1.3 W / m2K کاهش داد.

  • استفاده از اسپیسرهای حرارتی 

اکثر پنجره‌های مدرن از اسپیسرهای شیشه‌ای برای حفظ فاصله بین شیشه‌های خود و عایق بندی استفاده می‌کنند که بسیاری از این اسپیسرها از آلومینیوم ساخته شده‌ که البته ماده‌ای رسانا هستند. برای عملکرد بالاتر عایق، گزینه بهتری وجود دارد و آن هم اسپیسرهای پلاستیکی مخصوص است که بیشتر آن را با نام اسپیسرهای حرارتی می‌شناسند.

  • استفاده از گازهای بی اثر 

یکی دیگر از روش‌های عایق بندی پنجره‌های فلزی، استفاده از گازهای بی اثر آرگون، کریپتون یا گازهای دیگر است. در بیشتر پنجره‌ها از گاز بی اثر آرگون استفاده می‌شود زیرا ارزان‌تر است اما هر گاه فاصله بین شیشه‌ها کمتر باشد، گاز بی اثر کریپتون انتخاب بهتری خواهد بود؛ هر چند با استفاده از گاز بی اثر کریپتون افزایش یا کاهش فضا باعث افت عملکرد خواهد شد. (برای آرگون فاصله باید حدود 13 میلی‌متر باشد و برای کریپتون حدود 9 میلی‌متر).

  • درز گیری قاب پنجره 

شایع‌ترین مشکلات این نوع پنجره‌ها باز بودن درز قاب آنها است که عامل ورود سرما و سر و صداهای زیاد هستند. درزگیری قاب پنجره‌های آهنی را می‌توانید با استفاده از لاستیک‌های مخصوصی که از جنس EPDM ساخته شده‌اند و همچنین در ضخامت‌‌های متنوعی در بازار عرضه می‌‌شوند، انجام دهید. استفاده از این لاستیک برای مدت طولانی خیال شما را بابت عایق‌بندی پنجره‌های آهنی راحت می‌کند.

لاستیک مناسب عایق‌‌کاری
 EPDM یک لاستیک مصنوعی برای درزگیری

لاستیک EPDM چیست و در عایق بندی پنجره چه کاربردی دارد؟

 EPDM یک لاستیک مصنوعی است که به دلیل مقاومت عالی در برابر عوامل محیطی مانند ازن، اشعه‌ ماورا بنفش و هوا در موارد گسترده‌ای کاربرد دارد. از EPDM معمولاً در صنایع خودروسازی و ساختمانی برای عایق‌بندی استفاده می‌شود. از کاربردهای معمول EPDM می‌توان به عایق‌بندی پنجره‌های آهنی، درب، شیشه‌ها، ورق‌های ضد آب و واشرهای برقی اشاره کرد.

با این حال، EPDM هنگامی که در برابر نزدیکترین رقیب خود یعنی سیلیکون الاستومر قرار می‌گیرد یک سر و گردن پایین‌تر است. در مقایسه با سیلیکون، EPDM در دماهای بالاتر مقاومت کمتری دارد زیرا فقط می‌تواند به حداکثر دمای 130 درجه سانتی‌گراد (266 درجه فارنهایت) برسد.

سیلیکون چیست و چه کاربردی در درزگیری پنجره های آهنی دارد؟

سیلیکون یک پلیمر غیر آلی است که از کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل می‌شود. سیلیکون به طور گسترده در بسیاری از صنایع و کاربردها از راه آهن، هوا فضا، مواد غذایی و آشامیدنی، خودرو و عایق بندی پنجره‌های آهنی و به علاوه بسیاری دیگر از موارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیلیکون همچنین دارای مزایای فراوانی بوده اما به دلیل مقاومت در برابر درجه حرارت شدید معمولاً شناخته شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 بر خلاف EPDM، سیلیکون ثابت می‌ماند و خواص فیزیکی خود را تا 230 درجه سانتی‌گراد (446 درجه فارنهایت) حفظ می‌کند. همچنین درجه‌های سیلیکون در دمای بالا می‌تواند تا 270 درجه سانتی‌گراد را تحمل کند. سیلیکون نه تنها در گرمای شدید عالی عمل می‌کند بلکه به عنوان الاستومر استریل نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به همین دلیل است که از آن در صنایع غذایی و آشامیدنی به عنوان عایق در ماشین ‌آلات مخصوص مواد غذایی و همچنین در دستگاه‌های نوشیدنی استفاده می‌شود. سیلیکون به دلیل خاصیت‌های زیادی که دارد و عمر طولانی‌تر و مفیدتری که دارد به عنوان یک الاستومر برتر نسبت به EPDM شناخته شده است!

نحوه ساخت سیلیکون

بسته به نوع سیلیکون مورد استفاده برای عایق بندی پنجره‌های آهنی و دیگر کاربردها، سیلیکون را می‌توان به روش‌‌های مختلفی تولید کرد. سیلیکون می‌تواند با توجه به اینکه در چه جایی می‌خواهید از آن استفاده کنید به سه شکل تولید شود. در مهندسی سیلیکون، گاهی لاستیک سیلیکون HTV تولید می‌شود به این معنی که سیلیکون قبل از انجام فرآیند گرمایشی برای رسیدن به محصول نهایی به فرم مورد نیاز شکل می‌گیرد.

عایق‌بندی
سه روش عایق‌کاری با هزینه بسیار پایین

ارزانترین عایق کاری پنجره

اگر هجوم ناگهان هوای سرد به داخل خانه و اتلاف ناگهانی انرژی شما را خسته کرده و می‌خواهید همان لحظه عایقی برای پنجره‌های آهنی خود درست کنید تا برای مدتی، جلوی اتلاف انرژی را بگیرد می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

استفاده از نوارهای درزگیر برای عایق بندی پنجره‌های آهنی

این نوارها که در هر خانه‌ای پیدا می‌شود یک روش ارزان برای مهر و موم درب و پنجره‌ها در خانه شما است. سه نوع اصلی از نوارهای هوا به صورت: فشرده، نوع V و فوم وجود دارد:

  1. نوارهای فشرده سازی هوا بادوام‌ترین نوع برای عایق بندی موقت درب و پنجره هستند.
  2. نوارهای هوا از نوع V در کنار درب یا گیر پنجره قرار می‌‌گیرد و برای جلوگیری از ورود هوای سرد، یک عایق و یا مانع ایجاد می‌کند.
  3. فوم نیز در اندازه‌های مختلف با چسبی که در پشت دارد به محل مورد نظر می‌‌چسبد و تا مدتی مانع ورود هوای سرد و خروج هوای گرم می‌شود.

استفاده از پلاستیک یا سلفون برای عایق بندی پنجره های آهنی

یکی دیگر از روش‌های فوری عایق‌بندی پنجره‌های فلزی این است که از پلاستیک یا سلفون دور تا دور قاب پنجره استفاده کنید و با استفاده از باد ملایم سشوار این پلاستیک یا سلفون را گرم کنید تا کاملاً مناسب چهارچوب آهنی پنجره شود.

استفاده از پنبه و چسب برای عایق بندی پنجره های آهنی

ممکن است عجیب به نظر برسد اما در شرایط اضطراری باید از این روش ‌ها استفاده کرد. می‌توانید مقداری پارچه یا پنبه را با توجه به ابعاد پنجره جدا کنید و به آن چسب بمالید و یا اگر چسب مایع ندارید با استفاده از چسب نواری این پنبه‌ها را دور تا دور قاب پنجره بچسبانید و محکم کنید. سپس می‌توانید از تکه‌‌های کاغذ برای پوشاندن شکاف‌های ریز و باریک استفاده کنید. (هرچند بهترین روش نیست اما در مواقع ضروری با کمترین امکانات، می‌تواند از اتلاف انرژی جلوگیری کند)

جمع‌بندی

عایق‌بندی خانه‌‌ها از دوران نیاکان ما بوده است و به روش‌های گوناگون انجام می‌شده است. امروزه با توجه به پیشرفت وسایل رفاهی کمتر از قاب‌های آهنی و آلومینیومی برای پنجره‌ها استفاده می‌شود. اگر از پنجره‌های آهنی در خانه استفاده می‌‌کنید این روش‌ها حتما برایتان موثر خواهد بود. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را برای ما کامنت بگذارید. برای اطلاع از قیمت پروفیل کارخانجات مختلف می‌توانید به لینک مربوطه در سایت مرکزآهن مراجعه کنید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد