آشنایی با پروفیل درب و پنجره و کاربردهای آن

2 ماه پیش2672بازدید0دیدگاه0امتیاز (0 رای)
آشنایی با پروفیل درب و پنجره و کاربردهای آن

دو جزء مهم هر ساختمانی، درب‌ ها و پنجره ‌های آن هستند. برای جدا کردن محیط داخل ساختمان با بیرون آن، علاوه بر دیوارها، به دست‌ کم یک درب اصلی نیاز داریم. برای هر اتاق یا بخش از ساختمان نیز معمولاً یک درب در نظر گرفته می ‌شود. از سوی دیگر پنجره ‌های ساختمان برای بهره‌ مندی از نور طبیعی و تبادل هوایی و دمایی بیرون و داخل ساختمان‌ ها، ضروری هستند. برای ساخت درب‌ ها و پنجره‌ ها، از انواع پروفیل ‌های درب و پنجره استفاده می ‌شود. نوع و کیفیت پروفیل مصرفی، اثر مستقیمی بر روی کیفیت کلی و حتی نمای بیرونی و دکوراسیون داخلی یک ساختمان دارد. در این مقاله با پروفیل درب و پنجره و کاربردهای آن آشنا خواهیم شد. جهت اطلاع از قیمت پروفیل درب و پنجره می توانید به لینک مربوطه در سایت مرکزآهن مراجعه نمایید.

پروفیل درب و پنجره چیست؟

پروفیل در اصل به مصالحی گفته می ‌شود که یک سطح مقطع یکسان در یک طول مشخص دارند. پروفیل درب و پنجره، انواع پروفیل ‌های با مقطع باز یا بسته هستند که برای ساخت بخش‌ های مختلف یک درب یا پنجره به‌ کار می‌ روند. پروفیل‌ های درب و پنجره، از نظر جنس به دسته فلزی و غیرفلزی تقسیم می ‌شوند. پروفیل ‌های آهنی، فولادی، گالوانیزه و آلومینیومی در دسته انواع فلزی قرار می ‌گیرند. پروفیل‌ های PVC و UPVC نیز جزء پروفیل‌ های درب و پنجره غیر فلزی به ‌شمار می ‌روند.

همه انواع پروفیل درب و پنجره به ‌صورت شاخه‌ ای و با‌ طول ‌هایی که تولیدکننده یا اداره استاندارد مشخص می ‌کند، به بازار عرضه می‌ شوند. بیشتر خریداران این پروفیل‌ ها، کارگاه‌ های کوچک و بزرگ درب و پنجره ‌سازی هستند. در این کارگاه ‌ها درب ‌ها و پنجره‌ های پیش‌ ساخته یا سفارشی‌ ساز تولید می ‌شوند.

کاربرد پروفیل درب و پنجره

کاربردهای پروفیل درب و پنجره

پروفیل ‌های درب و پنجره در اصل برای ساخت چهارچوب یا قاب پنجره ‌ها و درب‌ های ساختمان کاربرد دارند. هر کدام از انواع پروفیل‌ های درب و پنجره برای ساخت یک قسمت مشخص از درب یا پنجره استفاده می‌ شوند. به‌ طور کلی می ‌توان کاربردهای زیر را برای این نوع از پروفیل ‌ها نام برد:

  • چهارچوب درب خانه و اتاق ‌ها و پنجره‌ های داخلی و خارجی
  • قاب داخلی نگهدارنده شیشه یا ورق‌ های تلقی و فلزی پنجره‌ ها
  • قاب دور نماهای تمام شیشه ‌ای
  • قاب دور گلخانه ‌های بیرونی و داخلی ساختمان
  • نورگیرهای روی پشت ‌بام شیشه ‌ای و طلقی مخصوص گلخانه و حیات خلوت
  • اتصالات قاب به قاب در درب ‌ها و پنجره‌ ها
  • ساخت ریل ‌های مخصوص برای درب ‌ها و پنجره‌ های کشویی
  • ساخت زهوار

آشنایی با اسم انواع پروفیل درب و پنجره

بر اساس جنس، انواع پروفیل ‌های درب و پنجره را می‌ توان به پنج دسته فولادی، آلومینیومی، UPVC، چوبی و کامپوزیتی تقسیم کرد.

پروفیل‌ های فولادی و چوبی

از انواع فولادی معمولاً برای ساخت چهارچوب اتاق ‌ها استفاده می ‌شود. این نوع پروفیل، پس از ساخت و معمولاً بعد از نصب، رنگ ‌آمیزی می ‌گردد. رسانایی حرارتی این پروفیل بسیار بالا می ‌باشد و مستعد خوردگی و زنگ ‌زدگی است. از این رو، پروفیل ‌های فولادی برای محیط ‌های مرطوب یا ساخت چهارچوب و قاب پنجره ‌های رو به بیرون توصیه نمی ‌شوند.

پروفیل ‌های چوبی در اکثر درب ‌ها و پنجره‌ های خانه ‌های سنتی و قدیمی‌ ساز استفاده می ‌شده‌ اند. امروزه، از انواع پروفیل‌ های چوبی، به‌ ویژه MDF، تنها در دکوراسیون داخلی و ساخت قاب ‌ها یا پنجره‌ های مشبک یا شیشه ‌ای  تزئینی استفاده می ‌شود.

پروفیل ‌های آلومینیومی

پروفیل ‌های آلومینیومی، برای چهارچوب و قاب درب ‌های آلومینیوم درون ساختمان، به ‌ویژه درب‌ سرویس ‌های بهداشتی و همچنین درب بالکن یا تراس کاربرد دارند. پروفیل آلومینیومی زنگ نمی ‌زند، ولی عایق گرما نیست. به همین دلیل، استفاده از آن در نمای خارجی ساختمان ‌ها، رفته رفته کمتر شده است. قیمت پروفیل آلومینیوم را می توانید به صورت روزانه در سایت مرکزآهن مشاهده نمایید.

پروفیل ‌های UPVC

برای ساخت پنجره‌ های دوجداره از پروفیل‌ های UPVC استفاده می ‌شود. این نوع پروفیل، عایق خوبی در برابر انتقال گرما و صدا است. همچنین دوام و طول عمر بسیار بالا و نیاز به نگهداری و تعمیر کمی دارد. نور خورشید و رطوبت، صدمه ‌ای به پروفیل‌ های UPVC نمی ‌زنند، به همین دلیل برای نماهای خارجی مناسب ‌تر از پروفیل ‌های آلومینیومی هستند، ضمن این‌ که قیمت ارزان ‌تری هم دارند.

پروفیل ‌های کامپوزیتی

پروفیل‌ درب و پنجره کامپوزیتی، مقاطع باز و بسته ‌ای هستند که از پلاستیک تقویت ‌شده با الیاف شیشه تولید می‌ شوند. این نوع از پروفیل جایگاه کم ‌رنگی در میان مصالح ساختمان ‌سازی موجود در بازار ایران دارد. با این همه، نبشی کامپوزیتی به‌ واسطه ویژگی‌ های منحصر به ‌فردش، برای استفاده در درب‌ ها و پنجره‌ های داخلی و رو به بیرون ساختمان‌ ها مناسب است.

بر اساس کاربرد و شکل، می ‌توان به انواع پروفیل درب و پنجره زیر اشاره کرد:

  • پروفیل فریم یا چهارچوب UPVC
  • پروفیل سش یا بازشوی UPVC
  • پروفیل میانی UPVC
  • پروفیل سپری یا پروفیل تی 507
  • پروفیل لنگه دری 508
  • پروفیل درب دو لبه
  • ناودانی
  • نبشی
  • پروفیل زهوار
  • پروفیل چهارچوب 509
  • چهار چوب درب فرانسوی
اسم انواع پروفیل درب و پنجره

نحوه تولید و ساخت پروفیل درب و پنجره

با توجه به جنس، هر یک از انواع پروفیل، روش ساخت مشخصی دارند. برای تولید پروفیل ‌‌های درب و پنجره فولادی، از ورق سیاه استفاده می‌ گردد. سپس طی چندین مرحله فرایند نورد سرد، از جمله رول فرمینگ و پرس، شکل موردنظر به پروفیل داده می ‌شود. در انتها نیز درزها جوشکاری می ‌گردند و پروفیل برش می ‌خورد. فرآیند تولید پروفیل آلومینیومی از ورق ‌آلومینیوم نیز به همین شکل است. روی برخی از انواع پروفیل آلومینیومی، با استفاده از رنگ ‌های پودری یا کوره ‌ای روکش می ‌شود.

تولید و ساخت پروفیل ‌های UPVC، دو مرحله دارد. در مرحله اول مواد اولیه شامل پودر پی ‌وی ‌سی و مواد افزودنی با هم میکس می ‌گردند. در مرحله دوم، مواد وارد اکسترودر می ‌شوند و بعد از عملیات ذوب و اکستروژن، قالب می ‌خورند. در نهایت با عبور از میان تانکر آب، شکل آنها تثبیت می ‌شود و بعد از چاپ مشخصات روی آنها، به واحد بسته ‌بندی ارسال می ‌گردند.

تولید پروفیل‌ های کامپوزیتی با عملیات پالتروژن صورت می ‌گیرد. این عملیات، نوعی فرآیند پیوسته است که در آن الیاف تقویت‌ شده از رزین عبور داده می ‌شود و سپس برای شکل‌ گیری، به درون قالب ‌های مخصوص ریخته می‌ شوند. در نهایت، غلتک ‌های کششی این محصول میانی با سطح مقطع یکسان را به پروفیل تبدیل می‌ کنند. قطعات خارج‌ شده در یک طول مشخص برش می‌ خورند و به واحد بسته ‌بندی فرستاده می ‌شوند.

برترین تولید کنندگان پروفیل درب و پنجره

تولیدکنندگان بسیاری در ساخت پروفیل ‌های درب و پنجره دست دارند که هر یک در ساخت نوع مشخصی از پروفیل متخصص هستند. در ادامه برخی از برترین تولید‌کنندگان انواع مختلف پروفیل ‌های درب و پنجره را معرفی کرده ‌ایم.

برترین تولیدکنندگان پروفیل ‌های درب و پنجره UPVC: هافمن، وین تک، ویستا بست، ماژول، یونی وین، ویتانو، بوتیا، سیندژ، وانا وین.

برترین تولید کنندگان پروفیل ‌های درب و پنجره آلومینیوم: در زمینه تولید پروفیل‌ های آلومینیومی عملکرد شرکت ‌هایی چون کارخانجات آلومینیوم قائم، آلومینیوم پیمان، آلومرول نوین و میهن آلومینیوم غدیر درخشان بوده است.

برترین تولیدکنندگان پروفیل ‌های دربا و پنجره کامپوزیتی: در حال حاضر، سه شرکت چوب پلاست، کامپوزیت آسیا و فایبرگلاس یزد جزء برترین تولیدکنندگان پروفیل ‌های کامپوزیتی به شمار می ‌روند.

برترین تولیدکنندگان پروفیل‌ های درب و پنجره فولادی: لوله و پروفیل کیهان، تعاونی فولاد علویجه، نیکان پروفیل، فولاد گستر حداد کچو، جهان پروفیل پارسف نورد لوله و پروفیل صابری. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کارخانه های تولید پروفیل به لینک مربوطه در سایت مرکزآهن مراجعه نمایید.

جمع ‌بندی

در این مقاله با انواع و کاربردهای پروفیل درب و پنجره آن آشنا شدیم. نوع پروفیل به ‌کار رفته در ساخت درب‌ ها و پنجره ‌ها اثر مستقیمی بر روی کیفیت ساختمان و نمای آن دارد. امروزه با توجه به اهمیت بهینه ‌سازی مصرف انرژی در ساختمان ‌ها، بسیاری از مالکان و پیمان‌ کاران، نصب پنجره‌ های دوجداره و درب‌ های UPVC را ترجیح می‌ دهند. با این همه، هنوز افرادی هستند که استحکام بیشتر ساختمان را در استفاده از پروفیل ‌های فولادی می‌ دانند. هنوز در ایران، به علت وارداتی بودن مواد اولیه و همچنین قیمت تمام ‌شده بالای آنها، تولیدکنندگان کمی در عرصه ساخت پروفیل‌ های کامپوزیتی فعالیت دارند.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد