پروفیل پنجره ترمال بریک چیست؟

2 ماه پیش2631بازدید0دیدگاه4امتیاز (2 رای)
پروفیل پنجره ترمال بریک چیست؟

امروزه در اکثر کشورها، بهینه ‌سازی انرژی در ساختمان، تبدیل به یک مساله جدی شده است. بیشتر گرمای یک ساختمان، از طریق پنجره ‌ها و درب ‌های آن خارج می ‌گردد. در خانه‌ های قدیمی و حتی برخی خانه ‌های مدرن، چهارچوب درب و پنجره از آهن یا نهایتاً آلومینیوم ساخته می ‌شود. ایراد اصلی این فلزات این است که انتقال حرارتی بالایی دارند. پروفیل‌ پنجره ترمال بریک در واقع شکل بهینه ‌شده پروفیل‌ آلومینیومی پنجره است. ویژگی اصلی این پروفیل، عایق بودن آن در برابر خروج گرمای ساختمان می ‌باشد. در این مقاله، با این پروفیل، انواع پروفیل ترمال بریک، مزایا و معایب آن و تفاوت ‌هایی که با انواع دیگر پروفیل درب و پنجره دارد، آشنا خواهیم شد. برای اطلاع از قیمت پروفیل آلومینیوم کیلویی و سایر پروفیل های درب و پنجره می توانید به سایت مرکزآهن مراجعه نمایید.

معرفی پروفیل آلومینیوم پنجره ترمال بریک

وقتی یک تیغه پلی‌ آمیدی بین پروفیل آلومینیوم پنجره معمولی دوخته می‌ شود، یک نوع پروفیل آلومنیوم عایق در برابر سرما و گرما خواهیم داشت که به آن، پروفیل پنجره ترمال بریک می ‌گویند. این نوع پروفیل در واقع از سه بخش تشکیل شده‌ اند: فریم بیرونی و فریم داخلی که هر دو آلومینیومی هستند و یک لاستیک که میان این دو فریم قرار گرفته و جنس آن از پلی آمید است. با این تیغه، ضریب انتقال حرارتی پروفیل ‌های آلومینیومی از 203 به زیر 4 می ‌رسد. جالب نیست؟!

لاستیک پلی‌ آمیدی که بین دو فریم با استفاده از پانچ محکم شده است، مانع از انتقال حرارتی بین دو فریم می ‌شود. چنین ساختاری مانع از انتقال گرما به درون و خروج آن از ساختمان می ‌گردد. به این ترتیب، در تابستان، گرمای بیرون به داخل منتقل نمی ‌شود و در زمستان نیز گرمای داخل ساختمان بیرون نمی ‌رود. علاوه بر عایق حرارتی، پروفیل‌ های پنجره ترمال بریک، عایق خوبی در برابر صدا و لرزش نیز هستند.

مشخصات فنی پروفیل ترمال بریک

مزایا و معایب پنجره ترمال بریک

یک پنجره ترمال بریک، علاوه بر دارا بودن مزایای پنجره‌ های آلومینیومی، ضریب انتقال حرارتی بسیار پائینی هم دارد. به ‌طور کلی، مزایای پنجره ترمال بریک عبارتند از:

  • عایق حرارتی
  • عایق رطوبتی (ضدزنگ)
  • عایق صوتی
  • سبکی
  • مقاوم در برابر بادها و لرزش ‌های شدید
  • مقاوم در برابر نفوذ حشرات مختلف
  • ضد موریانه
  • مقاوم در برابر اشتعال (ضدحریق)
  • مقاوم در برابر تغییر رنگ ناشی از نور خورشید و شرایط محیطی دیگر
  • تنوع رنگ بسیار بالا
  • امکان دو رنگ بودن فریم بیرونی با فریم داخلی پنجره
  • سازگار با محیط زیست و قابل بازیافت
  • امنیت بیشتر در برابر ورود سارقان به درون ساختمان
  • امکان ساخت به ‌صورت کشویی یا لولایی
  • قابل استفاده برای ساخت پنجره ‌های دوجداره
  • دوام و عمر بسیار بالا
  • نیاز کم به تعمیر و نگهداری
  • فراوانی لوازم یدکی در صورت نیاز
  • تمیز کردن آسان

این پنجره‌ ها با وجود چنین مزایایی، یک عیب نسبتاً بزرگ دارند و آن همه قیمت بالای آن ‌ها است که جای تعجب ندارد. قیمت پنجره ترمال بریک مانند تمامی انواع پروفیل درب و پنجره، بر اساس وزن آلومینیوم به ‌کار رفته در آن محاسبه می ‌شود. برای این نوع پنجره ‌ها دو فریم آلومینیومی استفاده می ‌گردد و آلومینیوم یک فلز نسبتاً گران ‌قیمت است. در نتیجه، قیمت نهایی تمام ‌شده آنها بسیار بیشتر از پنجره ‌های آلومینیومی معمولی و بعضی دیگر از انواع پنجره خواهد بود. علاوه بر این، یراق ‌آلات این نوع پنجره‌ ها هم قیمت بالایی دارند.

تفاوت پروفیل آلومینیوم نرمال و ترمال

در بازار، آلومینیوم اختصاصی یا نرمال، به نوعی از ورق و پروفیل گفته می ‌شود که از آلومینیوم ولی با توجه به نیاز و سلیقه مشتری ساخته می‌ شود. پس در واقع این مصالح فلزی، تولید انبوه ندارند. از پروفیل ‌های آلومینیومی اختصاصی، معمولاً برای ساخت پنجره ‌های دو یا سه جداره یا پارتیشن ‌های اداری استفاده می‌ شود. مهندسین طراح، این نوع از پروفیل ‌ها را با توجه به شرایط جوّی، باری که باید تحمل کنند و بسیاری از عوامل محیطی و غیر دیگر محیطی که بر آنها اثر می‌ گذارند، طراحی می‌ کنند. علاوه بر این، آلومینیوم اختصاصی با رنگ انتخابی مشتری، رنگ ‌آمیزی می ‌شود.

یکی دیگر از انواع تفاوت پروفیل آلومینیوم نرمال با ترمال، به میزان آلومینیوم به ‌کار رفته در آنها ربط دارد. معمولاً در ساخت پروفیل‌ پنجره ترمال بریک از میزان آلومینیوم بیشتری استفاده می ‌شود که قیمت آن را بالا می ‌برد. اما در قیمت پروفیل نرمال، هزینه‌ های سفارشی‌‌ سازی نیز لحاظ می ‌گردند. بنابراین باید امکان بالاتر بودن قیمت آن نسبت به انواع ترمال در نظر گرفته شود.

انواع پروفیل ترمال بریک

مقایسه پنجره ترمال و UPVC

هر دو  نوع پنجره ترمال و UPVC، دارای مزایای تقریباً یکسانی هستند. اما پنجره ‌‌های ترمال در برابر لرزش شدید و ناگهانی ناشی از باد و زلزله، مقاومت بالایی دارند. بنابراین این نوع پنجره برای مناطق بادخیز و زلزله ‌خیز کاربردی ‌تر است.

از نظر قیمت تمام ‌شده، نصب پنجره ‌های UPVC به‌ صرفه ‌تر از انواع پنجره ترمال بریک می ‌باشد. علاوه بر مقاومت بالا در برابر شرایط جوّی، پنجره‌ های ترمال بریک مقاومت بالایی در برابر خم شدن و کج شدن هم دارند. یک عیب پنجره‌ های UPVC این است که به ‌واسطه سبک ‌تر بودن، ضلع بالایی آنها مستعد خمیدگی و اعوجاج در برابر بار دیوار است. علاوه بر این، از نظر کاهش مصرف انرژی، پنجره‌ های ترمال بازده بیشتری دارند. جهت اطلاع از مشخصات پروفیل upvc می توانید به مقاله پروفیل upvc چیست در سایت مرکزآهن مراجعه نمایید.

تفاوت آلومینیوم اختصاصی و ترمال بریک

بر خلاف آلومنیوم اختصاصی، آلومینیوم ترمال بریک، به ‌صورت اختصاصی تولید نمی ‌شود. آلومینیوم ترمال بریک، در انواع مختلف، برای ساخت انواع پنجره ‌های دو جداره و سه جداره، انبوه‌ سازی می ‌گردد. پس مشتری که به ‌دنبال آلومینیوم ترمال بریک است، باید بسته به نیاز خود، از میان محصولات موجود در بازار خرید کند. از سوی دیگر، به‌ علت ساخت اختصاصی و کارشناسی‌ شده آلومینیوم نرمال، قیمت تمام‌ شده آن، هزینه ‌های سفارشی ‌سازی را نیز در بر می‌گیرد.

میزان رسانش حرارتی در آلومینیوم نرمال و ترمال به کیفیت مواد اولیه آن ‌ها بستگی دارد. بیلت آلومینیومی موجود در بازار که برای تولید پروفیل استفاده می ‌شود، دو نوع است. نوع اول، بیلت آلومینیومی فابریک می ‌باشد که در ساخت آن هیچ ماده ضایعاتی به ‌کار نرفته است و کیفیت بسیار بالایی دارد. نوع دوم، بیلت ‌های آلیاژی هستند که در مرکز آنها از آلومینیوم بازیافتی استفاده‌ شده است و کیفیت مرغوبی ندارند. با طراحی درست و اصولی، رسانایی حرارتی آلومینیوم نرمال می ‌تواند نسبت به انواع معمولی، کمتر باشد. با این حال، میزان آن نسبت به نوع ترمال بریک، بسیار بیشتر است.

جمع‌ بندی

عیب پروفیل آلومینیوم، با وجود مقاومت و سختی بالا این است که یک رسانای خوب برای حرارت و الکتریسیته نیز به‌ شمار می ‌رود. در قدیم که حرفی از پایدارسازی و بهینه‌ سازی نبود، این عیب پروفیل آلومینیومی به چشم نمی ‌آمد. همچنین به‌ علت خاصیت ضدزنگی که داشت، کاربرد بالایی در ساخت چهارچوب و قاب‌ درب‌ ها و پنجره‌ های داخلی و خارجی ساختمان‌ ها پیدا کرده بود. در دنیای امروز، که صرفه ‌جویی و بهینه ‌سازی مصرف سوخت حرف اول را می ‌زند، این عیب پروفیل آلومینیوم مشکل ‌ساز شده است. دو نوع پروفیل‌ پنجره ترمال بریک و نرمال این مشکلات را ندارند. پس جایگزین خوبی برای پروفیل ‌های آلومینیومی معمولی هستند. در این مقاله در خصوص مشخصات فنی پنجره ترمال بریک و مزایا و معایب آن بحث کردیم. البته اگر بخواهیم بهره‌ وری انرژی در ساختمان خود را به حداکثر برسانیم، پروفیل ‌های ترمال بریک بازده بسیار بالاتری نسبت به انواع نرمال یا حتی UPVC دارند.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد