ورق استیل خش دار چیست و چه کاربردهایی دارد؟

2 هفته پیش108بازدید0دیدگاه
ورق استیل خش دار چیست و چه کاربردهایی دارد؟

مقاومت پایین ورق های استیل معمولی در برابر خط و خش و محیط هایی با ضربه و فشار بالا، تبدیل به یکی از معضلات صنایع مختلف شده بود. در حال حاضر با روی کار آمدن ورق استیل خش دار، دیگر نیازی به استفاده از ورق های استیل معمولی نیست.

این ورق های خش دار به دلیل خش هایی که دارند مقاومت بهتری از خود در برابر ضربات و پیشامدهای ناگهانی نشان می دهند. در ادامه برای آشنایی بیشتر با این محصولات، انواع آن ها و کاربردهایشان همراه ما باشید. جهت بررسی قیمت ورق استیل می توانید به سایت و شبکه های اجتماعی مرکزآهن مراجعه کنید.

ورق استیل خش دار چیست؟

ورق های استیل ضدزنگ که خش هایی بر روی آن ها ایجاد شده است را ورق های استیل خش دار می گویند. استیل خش دار به انگلیسی با نام Brushed Steel  مشهور است. این ورق ها بسیار زیبا هستند؛ به همین دلیل در مواردی از آن ها برای نما ساختمان، ساخت لوازم خانگی و دکوراسیون داخلی منزل استفاده می کنند.

خش دار بودن ورق های استیل باعث می شود تا در هنگام لمس آن ها، حس لطافت خاصی به شما دست بدهد. تنها تفاوت ظاهری این ورق های استیل با ورق های دیگر، داشتن خط و خش بر روی آن ها است. البته که همین خط و خش ها باعث مقاومت بیش تر این محصولات نسبت به مدل های معمولی شده است.

معرفی ورق استیل خشدار
معرفی ورق استیل خشدار

نحوه تولید ورق استیل خش دار

شاید با خود فکر کنید که ورق های استیل خش دار به راحتی تولید می شوند و برای انداختن خط و خش بر روی آن ها، قاعده خاصی وجود ندارد؛ اما اینگونه نبوده و تولید ورق خش دار پروسه خاص و پیچیده خود را دارد. ماده اولیه ساخت ورق های خش دار، ورق استیل ساده است. با به کارگیری الگوی استاندارد B2 و با استفاده از برس مکانیکی، ورق های استیل ساده را خش دار می کنند.

اگر ورق های خش دار در محیط کارخانه تولید شوند به آن ها ورق فابریک گفته می شود. اما اگر با روش داخلی خش دار شوند، دیگر به آن‌ ها ورق فابریک نمی گویند. در روش کارخانه ای از اول کار ورق ها خش دار هستند، اما در فرایند داخلی، ورق ها به شکل براق یا مات بوده و در ادامه با دستگاه های خش زنی، خش دار خواهند شد. ورق های براق یا مات را که براساس الگو سفارشی سازی شده خش دار می شوند، ورق داخلی خش دار می گویند. معمولا ابعاد ورق استیل خش دار به شرح زیر است.

کوتاه

متوسط

بلند

2000× 1000

 

2440×1220

2500×1250

 

 استاندارد تولید ورق استیل خشدار

براساس استانداردهای جهانی، ورق های استیل خش دار را می توان در انواع مختلف تولید و روانه بازار کرد. از رایج‌ ترین استانداردهای تولیدی ورق های استیل خش دار می توان به NO.3، NO.4 و NO.6 اشاره کرد. این استانداردها را براساس کیفیت سطح، دسته بندی می کنند.

مطابق با این دسته بندی، ورق های شماره 6 نرم تر و شماره 3 زبرتر هستند. در بین مدل های ذکر شده، استاندارد NO.4 در ایران شناخته شده تر و محبوب تر است. خش های ورق  استیل NO.4، یکنواخت بوده و در یک راستا قرار دارند.

به دلیل وجود خش های یکنواخت و هم راستا در ورق استیل با استاندارد NO.4 عیوبی مانند افتادن رد اثر انگشت بر روی این ورق های استیل، کم تر به چشم می آید. از این رو، ورق استیل با استاندارد No.4 طرفداران زیادی در حوزه دکوراتیو دارد. قیمت این ورق‌ های استیل خش دار، بسیار مقرون به صرفه بوده و شما می توانید از صفحه مربوط به قیمت ورق استیل 304 خش دار، قیمت روز این محصول را مشاهده کنید.

نحوه تولید ورق استیل خشدار
نحوه تولید ورق استیل خشدار

معرفی انواع ورق استیل خش دار

ورق های استیل خش دار را مطابق با فاکتورهای متفاوتی می توان دسته بندی کرد. به عنوان مثال براساس این که ورق ها با کدام استنلس استیل ها تولید می شوند می توان این محصولات را دسته بندی کرد. همچنین براساس رنگ تولیدی آن ها می توان دسته بندی جدیدی برایشان تعریف کرد. در ادامه، مشهورترین ورق های استیل خش دار را به شما معرفی خواهیم کرد.

ورق استیل خش دار 304

این فویل استیل خش دار نگیر از استنلس استیل 304 تولید می شود. در ساخت این محصولات از 18 درصد کروم و 8 درصد نیکل استفاده می کنند و مقاومت بسیار بالا این محصول، باعث محبوبیت و شهرت آن شده است. رایج ترین نوع ورق خش دار استیل در بازار، مدل 304 بوده که کاربرد فراوانی در ساخت انواع جواهر و ساعت مچی دارد.

در واقع بر روی این ورق استیل ضد خش، کوچکترین اثری از چربی ها و آلودگی های مختلف قابل مشاهده نیست. وجود کروم در این ورق های استیل خش دار، باعث می شود تا آن ها در برابر سایش و خوردگی از خود مقاومت بسیار خوبی نشان دهند. هم چنین وجود نیکل در این محصول، سختی و استحکام آن را بالاتر می برد؛ بدون این که شکل پذیری آن را دستخوش تغییر کرده یا کاهش بدهد.

انواع ورق استیل خشدار
انواع ورق استیل خشدار

 ورق استیل خش دار 430

در برابر مدل 304 که ورق استیلی نگیر بود، ورق استیل خش دار 430 از نوع بگیر است. شاید این سوال پیش بیاید که چرا به برخی از این محصولات بگیر و به برخی دیگر نگیر می‌ گویند؟ در واقع به دلیل این که ورق 430 به آهن ربا می چسبد به آن ورق بگیر می گویند.

به دلیل تفاوت در خاصیت مغناطیسی که این دو ورق با همدیگر دارند، شما می توانید با یک آهن ربا، آن ها را از یکدیگر تشخیص دهید. مقاومت ورق 430، چندان بالا نیست و این مدل نسبت به مدل 304 دارای مقاومت کمتری است. از این محصولات معمولا در ساخت برخی از لوازم های خانگی استفاده می کنند. تفاوت بارز این مدل با ورق 304، در مقدار نیکل آن ها است. در واقع درصد نیکل در 430، کم تر از 1 درصد و در ورق استیل نگیر 304، حداقل 8 درصد است.

ورق استیل خش دار دودی

از انواع ورق استیل خشدار براساس رنگ بندی آن‌ ها می توان به استیل خش دار دودی اشاره کرد. این ورق ها، جذابیت ظاهری بسیار زیادی دارند به طوری که از آن ها به مراتب در دکوراسیون داخلی استفاده می کنند. این نوع از ورق ها به غیر از زیبایی خاصی که دارند، ویژگی های فیزیکی مناسبی را هم ارائه می دهند.

ورق خشدار طلایی و دودی
ورق خشدار طلایی و دودی

ورق استیل خش دار طلایی

این ورق های استیل نوع دیگری از ورق استیل براق و خش دار هستند که توسط فرایند PVD به رنگ طلایی در آمده اند. در این ورق های طلایی جذاب، از عنصری به نام تیتانیوم استفاده شده و باعث اضافه شدن ویژگی های فیزیکی مناسب و همچنین جذابیت بصری به این محصولات می شود.

اگر از این موارد در دکور داخلی منزل خود استفاده می کنید به هیچ وجه نگران شستشوی آن ها نباشید. در واقع مقاومت استیل خشدار طلایی در برابر سایش و ضربه بسیار بالا است و شما می توانید با هر شوینده ای که خواستید، آن ها را تمیز کنید.

 با کاربرد انواع ورق استیل خش دار آشنا شوید

همانطور که تا اینجای کار مشاهده کردید، به دلیل زیبایی و جذابیت بصری ورق استیل خش دار، به طور معمول از آن در طراحی دکوراسیون و موارد اینچنینی استفاده می شود. البته به دلیل ویژگی های مناسب دیگری که این ورق ها دارند، از آن ها در مکان های دیگری نیز استفاده می کنند.

در واقع قابلیتی مانند مقاومت در برابر خوردگی باعث می شود تا از آن در مکان هایی که رطوبت بالا است، به مراتب استفاده شود. به غیر از موارد زیبایی و طراحی دکوراسیون، این محصولات کاربردهای بسیار زیادی دارند که در ادامه آن ها را شرح خواهیم داد.

  • ساخت گیت های ورودی مربوط به ایستگاه های مترو و فروشگاه های بزرگ
  • ساخت انواع قطعات کشتی
  • استفاده در نمای بیرونی ساختمان ها و افزایش استحکام و زیبایی نما
  • استفاده از ورق استیل خش دار در بخش بیرونی و درونی آسانسورها
  • ساخت بدنه برخی لوازم خانه و آشپزخانه مانند هود و یخچال
  • ساخت روکش برای آشپزخانه های صنعتی بزرگ و همچنین در مواردی برای آشپزخانه های خانگی کوچک
  • ساخت انواع درب استیل در مراکز درمانی، تجاری و…
  • استفاده در ساخت انواع جواهرات و همچنین زیور آلات
  • ساخت ساعت های مچی زیبا و برند

جمع بندی

در این مطلب در رابطه با ورق استیل خش دار، کاربرد، استانداردهای تولیدی و انواع آن، اطلاعاتی را شرح دادیم. از این محصولات به دلیل زیبایی و همچنین مقاومت بالاتری که نسبت به ورق های استیل معمولی دارند در حوزه های مربوط به معماری و طراحی و مواردی از این دست استفاده می کنند.

این ورق ها از استنلس استیل های مختلف ساخته می شوند؛ بنابراین قیمت آن ها تا حد زیادی به قیمت ورق آهن وابسته است. اگر می خواهید قیمت ورق استیل خشدار و همچنین آهن را مشاهده کنید به صفحه مربوطه آن در سایت بروید.

سوالات شما:

ورق استیل چگونه خش دار می شود؟

ورق های استیل به دو روش داخلی و کارخانه ای خش دار می شوند.

کیفیت ورق استیل خشدار بهتر است یا ورق استیل معمولی؟

ورق های استیل خش دار به دلیل مقاومت و استحکام بیش تر، کیفیت بالاتری نسبت به ورق های معمولی دارند.

کاربردهای ورق استیل خش دار کدامند؟

از این ورق ها به دلیل زیبایی بسیار و مزایای زیادی که دارند در صنایع مختلف مانند معماری و طراحی، ساختمان سازی و… استفاده می کنند.

نویسنده: مرکزآهن
مرکزآهن

مرکزآهن، مرجعی تخصصی و به روز برای کسب دانش و اطلاع از آخرین تحولات بازار آهن و فولاد است. با وبلاگ جامع ما، همیشه از آخرین اخبار و اطلاعات این صنعت آگاه باشید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد
0