از مراحل بسیار مهم و پایهای هنگام ساخت یک سازه، نبشی کشی یا شاسه کشی سازه است. اما این کار به چه دردی میخورد؟ اگر انجام نشود یا اگر به درستی انجام نشود چه اتفاقاتی در انتظار سازه است؟ قیمت نبشی کشی یک ساختمان چقدر است؟ آیا این کار ارزش هزینه کردن را دارد یا نه؟ و چه بخشهایی از یک سازه به شاسی کشی نیاز دارند؟ در این مطلب قصد داریم به همه این سوالات پاسخ دهیم.
اما بد نیست قبل از آن تعریف کوتاه و سادهای از نبشی کشی داشته باشیم؛ نبشی کشی اقدامی است که با مصالح مختلف انجام میشود و دیوارهای سازه را در برابر عوامل محیطی مانند باد یا زلزله مقاوم میسازد و ایمنی افراد را تضمین میکند. در ادامه این مطلب با ماهمراه باشید تا با بیشتر با نبشی کشی نما، آشنا شویم.
دیوارهای ساختمانی ممکن است در برابر انواع آسیبها و خطرات مختلف آسیبپذیر باشند. دو عامل مهمی که میتوانند نمای یک سازه را تخریب کنند، نیروی زلزله و نیروی باد است، مخصوصا در مناطقی با بادهای شدید، میتوانند فشارهای غیرعادی به سطح نمای ساختمان وارد کنند؛ اگر مصالح نما به اندازه کافی محکم نباشند، ترک یا خرابی ایجاد شده و اجزای نما از سطح جدا خواهند شد.
بعضی از نماها مانند نمای سنگی، وزن زیادی دارند! برای مهار آن در سطح قائم آهن کشی نما، میتواند گزینه خوبی باشد. گاهی بدون شاسی کشی این کار را انجام میدهند که اصلا اصولی نیست! برای این کار شاسی را به سازه متصل میکنند، جهت اتصال، هنگام بتن ریزی سقف و تیر باید تعدادی پلیت برای نما اجرا شود. اگر نما سنگین است فاصله یک متری و چنانچه نما سبک بود فواصل 1.5 متری بین پلیتها میتواند مناسب باشد.
البته این نکته را باید در نظر داشت که بسته به نوع نما و طرح معماری آن آهن کشی نما میتواند متفاوت باشد، در بالا مثال نمای سنگی را زدیم، اما نمای یک ساختمان میتواند سیمانی، چوبی، کامپوزیتی و … باشد. بتنی بودن سازه یا فلزی بودن آن میتواند در روند اجرای آهن کشی نما نیز موثر باشد و هر کدام ضوابط خاص خود را دارند.
نبشی کاری نما ساختمان از آن دسته اقدامات اجرایی است که هزینه آن به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. فاکتورهایی چون متراژ نما یا حتی شهری که قرار است نبشی کشی در آن اجرا شود میتواند قیمت را تحت تاثیر قرار دهد. هنگام انتخاب شرکت برای شاسی کشی باید به این نکته توجه کنید که شاسی کشی در دسته اقدامات زیر ساخت قرار دارد و تعمیر یا تصحیح آن میتواند بسیار هزینهبر باشد.
پس لازم است در انتخاب شرکت دقت داشته باشیم. به طور کلی هرچقدر در یک نما پیچیدگیهای بیشتری مشاهده شود و دارای کنجها و زوایای متعدد باشد، اجرای زیر سازی یا به عبارتی نبشی کشی نما، سختیهای خاص خود را خواهد داشت. هزینه شاسی کشی ساختمان به صورت متر مربع و گاهی به صورت کیلویی محاسبه میشود که پرداخت آن میتواند به صورت چکی یا نقدا در لحظه پرداخت شود؛ هزینه کارگر نیز به صورت جداگانه پرداخت میشود.
اجزای شاسی کشی ساختمان با توجه به نوع نما میتواند متفاوت باشد، به عنوان مثال اگر نمای ساختمانی شیشه باشد، قضیه متفاوت خواهد بود اما به طور کلی برای اجرای اغلب نماها از اجزای مشترکی استفاده میشود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت:
جمع بندی
نبشی کشی یا شاسی کشی نما با استفاده از مصالح مختلف به منظور مقاوم سازی نمای ساختمان در برابر عوامل محیطی است. این اقدام به ایمنی افراد و حفظ ساختمان از آسیبها کمک میکند. اجرای نادرست آهن کشی نما و قرارگیری سازه در معرض خطرات زلزله و فشارهای باد به خرابیهای جدی منجر خواهد شد. هزینه نبشی کشی به عوامل متعددی مانند متراژ و میزان پیچیدگی نما بستگی دارد؛ توجه داشته باشید که انجام نادرست این کار ممکن است هزینههای تعمیراتی بالا را به دنبال داشته باشد. پس این کار را باید به یک شخص با تجربه بسپارید. از همراهی شما سپاسگذاریم.