جدول تحمل بار نبشی

3 ماه پیش4096بازدید0دیدگاه1امتیاز (3 رای)
جدول تحمل بار نبشی

نبشی‌ از پرمصرف‌ ترین محصولات فولادی است که انواع مختلفی دارد و هر کدام از آن‌ ها برای کاربردهای خاصی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این محصولات بر اساس وزن و استحکامی که دارند می‌ توانند بارهای مختلفی که بر سازه وارد می‌ شود را تحمل کرده و یا بارهای اضافی را به‌ موقع و بدون ایجاد آسیب در سازه انتقال دهند؛ بنابراین مهم است که میزان تحمل بار نبشی را قبل استفاده از آن محاسبه کنیم تا بتوانیم نبشی‌ های درستی را به کار ببریم و سازهای پایدار داشته باشیم.

جدول تحمل بار نبشی

مشخصات فنی و ظاهری نبشی

عموماً شکل ظاهری این مقاطع به‌ صورت L است و از این نظر انواع آن ها تقریباً با هم شباهت دارند. از نبشی‌ در موارد بسیار زیادی، از درست کردن فریم یک‌ تخت تا مبلمان و سازه‌ های بزرگ استفاده می‌ کنند. تا جایی که به این محصول عنصر فولادی همه‌ کاره نیز گفته می‌ شود. نبشی‌ های فولادی در کنار مقاومت بالایی که دارند بسیار مقرون‌ به‌ صرفه هستند و نسبت به سایر محصولات فولادی قیمت کمتری دارند. به همین دلیل جایگزین بسیار مناسبی برای فلزات و جنس‌ های گران‌ قیمتی مانند نبشی‌ های ساخته‌ شده از آلومینیوم، کامپوزیت و چوب می باشند. بنابراین از انواع نبشی‌ های فولادی می‌ توان برای پروژه‌ های بزرگ و کوچک در افزایش مقاومت و کاهش هزینه استفاده کرد.

جدول تحمل بار نبشی را بهتر بشناسید!

مهندسین طراح سازه برای اینکه بتوانند میزان تحمل بار نبشی را محاسبه کنند و به این نتیجه برسند که از چه نوع نبشی و چه تعدادی برای یک پروژه نیاز دارند، از جدول محاسباتی وزن نبشی استفاده می‌ کنند که تمامی خصوصیات نبشی‌ های مختلفی که در کارخانه فولاد تولید می‌ شوند را برای هر سایز نوشته است. این مقاطع باید بر اساس استانداردهای مختلف مانند استاندارد ملی شماره 1-13968 ، استاندارد اروپایی 1-10056 و استاندارد روسی 8510 تولید شوند. مهم‌ ترین ویژگی‌ های نبشی برای محاسبه میزان وزن و تحمل بار طول و ضخامت بال‌ ها می‌ باشد. این دو مشخصه به‌ عنوان سایز نبشی برای هر کدام از این مقاطع تولید شده در کنار آن نوشته می‌ شود؛ مثلاً نبشی 40*40*4 مشخص می‌ کند که طول بال‌ های نبشی 40 میلی‌ متر و ضخامت آن‌ 4 میلی‌ متر می باشد. در جدول زیر مشخصات وزنی هر نبشی بر اساس سایز آن از چپ به راست مشخص‌ شده است؛ بنابراین می‌ توانید بر اساس باری که باید نبشی مورد نظر در پروژه تحمل کند سایز نبشی موردنیازتان را مشخص کنید و محاسبه نمایید از هر کدام به چه مقدار و در چه طولی نیاز دارید.

 جدول وزن نبشی

[table id=329 /]

کاربردهای نبشی در انواع پروژه‌ ها

انواع این مقاطع کاربردهای بسیار متنوعی دارند. در واقع به دلیل ظرفیت باربری بالایی که این محصولات فولادی از خود نشان داده‌ اند به‌ راحتی می‌ توان از آن‌ ها در پروژه‌ های مختلف استفاده کرد. از جمله کاربردهای انواع نبشی می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت قاب برای ماشین چمن‌ زنی یا اضافه کردن تسمه به یک یدک‌ کش
  • استفاده از انواع نبشی به‌ جای الوار به‌ عنوان محصولاتی سبک‌ وزن در سقف‌ ها و یا چارچوب‌ ها
  • استفاده به‌ عنوان یک عنصر تقویت‌ کننده برای عناصر ساختمانی سنگین‌ تر
  • استفاده از نبشی در پروژه‌ های هنری به دلیل استفاده راحت و بازدهی بالا

نحوه اجرای نبشی‌ ها

برای اینکه بتوانید انواع نبشی را در جای مناسب خود قرار دهید نیاز به کمی مهارت در جوشکاری و آشنایی با ابزار جوشکاری و کنده‌ کاری دارید. به دلیل اینکه نوع فولادی که برای تولید انواع نبشی استفاده می‌ شود سفت‌ و سخت است، به‌ راحتی می‌ توان روی آن را کنده‌ کاری کرد و یا آن را به شکل دلخواه درآورد. حتی به‌ راحتی می‌ توان آن را با یک دستگاه خردکن فلز خرد کرد و یا با استفاده از گیره‌ های آهنگری آن‌ ها را خم نمود. از طرفی برای جوشکاری نبشی‌ نیاز به تجهیزات تخصصی نیست و با ماشین‌ های جوشکاری ارزان‌ قیمت نبشی نیز می‌ توان این کار را انجام داد.

مزایای استفاده از انواع نبشی

مزایای استفاده از انواع نبشی

شاید این سؤال برایتان پیش‌ آمده باشد که واقعاً نبشی‌ چه مزایایی دارد که تا این حد در پروژه‌ های مختلف پرکاربرد هستند. در ادامه این مزایا را به اختصار برایتان توضیح خواهیم داد:

  • مقاومت بالا در نبشی

انواع این مقاطع تنها تا زاویه 90 درجه در امتداد طول خود خم می‌ شوند. به همین دلیل این محصولات فولادی برای خم شدن در سازه مقاومت بالایی دارند. در نتیجه می‌ توانند بار بیشتری را نسبت به سایر محصولات فولادی و یا چوب و کامپوزیت تحمل کنند. از این محصول در بسیاری از پروژه‌ ها برای تحمل بارهای بزرگ نیز استفاده می‌ شود.

  • وزن کم

این مقاطع با اینکه می‌ توانند وزن زیادی را تحمل کنند اما بسیار سبک هستند. به همین دلیل در پروژه‌ هایی که هم وزن و هم مقاومت در اولویت است بیشتر از نبشی استفاده می‌ شود. در واقع نبشی‌ تا حد زیادی وزن سازه را که در طولانی‌ مدت می‌ تواند باعث نشست و آسیب‌ های دیگر شود را کاهش می‌ دهد.

  • سهولت در دپو و نگهداری 

این محصولات فولادی وزن کمی دارند. به همین دلیل به‌ راحتی جا به‌ جا شده و به دلیل شکل L مانندی که دارند فضای کمتری نسبت به سایر محصولات فولادی در انبار اشغال می‌ کنند. از طرفی ویژگی‌ های منحصر به‌ فرد نبشی‌ باعث می‌ شود حتی در صورت جوشکاری، رنگ خوردن و مهروموم کردن باز هم بعد از بهره‌ برداری نیاز به نگهداری قابل‌ توجهی نداشته باشد؛ اما در این مورد باید بگوییم نبشی‌ ها این عیب بزرگ را دارند که ضد زنگ نبوده و در صورت قرار گرفتن در معرض هوا زنگ خواهند زد.

  • تنوع در سایز

تولید این محصولات فولادی در سایزهای مختلف با وزن‌ و ویژگی‌ های متفاوت باعث شده تا این محصولات فولادی کاربردهای گسترده‌ تری داشته باشند. نبشی‌ از نظر ظاهری دارای طول، عرض، ضخامت و ارتفاع‌ های مختلفی هستند. به همین دلیل یکی از محصولات غنی و کاربردی از نظر تحمل بارهای ساختمانی به‌ حساب می‌ آیند. ضخامت انواع آن معمولاً از یک‌ هشتم اینچ شروع‌ شده و تا 1 اینچ ادامه دارد. عمق آن‌ ها نیز بین نیم اینچ الی 9 اینچ متفاوت است.

جمع بندی

همان‌ طور که ملاحظه کردید استفاده از انواع این مقاطع در پروژه‌ های بزرگ و کوچک به دلیل ویژگی‌ های منحصر به‌ فردی که دارند بسیار گسترده است. به‌ علاوه سایزهای مختلفی از آن در بازار موجود است که قیمت‌ های پایینی نسبت به سایر محصولات فولادی دارند؛ بنابراین در بین کارفرماهای پروژه‌ های مختلف بسیار محبوب هستند و مهندسین تا جایی که بتوانند از آن‌ ها استفاده می‌ کنند.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد