تیرآهن مناسب برای ساختمان دو طبقه و نحوه محاسبه آن

1 ماه پیش263بازدید0دیدگاه
تیرآهن مناسب برای ساختمان دو طبقه و نحوه محاسبه آن

کلیدی ترین راه از میان بردن هزینه های اضافی در سازه ها و پروژه ها، انتخاب تیرآهن مناسب برای ساختمان دو طبقه است. تیرآهن، سنگ بنای یک اسکلت فلزی محسوب می شود و در سازه های بتنی نیز، مقاومت و پایداری بنا به میلگرد متکی است.

از آنجایی که میزان تیرآهن مصرفی به طور مستقیم، مدیریت هزینه ساخت و ساز را تحت تأثیر قرار می دهد، باید میزان مقاطع فولادی مورد نظر را قبل از اجرا، پیش بینی کرد. مرکز آهن با در اختیار داشتن متبحرترین کارشناسان آهن آلات کشور، تجربیات خود را برای تخمین و برآورد اجرای تیرآهن در سازه های فولادی و بتنی به شما ارائه می دهد. برای تعیین دقیق  تعداد تیرآهن ساختمان به قیمت تیرآهن در بازار نیاز دارد. در ادامه، شما را در راستای تیرآهن مورد نیاز سازه های دو طبقه به چالش می کشیم.

تیرآهن مناسب برای ساختمان دو طبقه

پیش از کسب اطلاع دقیق درباره جزئیات مربوط به میزان تیرآهن مناسب برای ساختمان دو طبقه، به سه حالت مصرفی تیرآهن ها در اسکلت بندی سازه دقت کنید:

  • کاربرد تیرآهن در سازه به عنوان تیر اصلی
  • در نظر گرفتن تیرآهن مصرفی به عنوان تیر فرعی
  • استفاده از تیرهای آهنی به عنوان کلاف در ساختمان  

مطابق با آنچه که می دانید، طراحی و تولید تیرآهن در کارخانجات آهن آلات از سایز 8 تا 60 صورت می گیرد. از همین رو باید نسبت به انتخاب تیرآهنی متمرکز شد که علاوه بر تأمین مقاومت مورد نیاز سازه، هزینه های اجرا را به طور بهینه کاهش دهد. این نکته مهم را در نظر بگیرید که قبل از مشخص نمودن نوع تیرآهن، در ابتدا به سراغ تعیین سازه آن بروید.

منطقه جغرافیایی که تصمیم به ساختن سازه در آن گرفته می شود، نوع تیرآهن مناسب برای بنای دو طبقه را مشخص می کند. در نواحی زلزله خیز باید از یک نمونه تیرآهن منحصر به فرد و مجزا استفاده نمود. متریال تیرآهن محیط های مرطوب باید با جنس تیرآهن محیط های خشک، متفاوت باشد.

تیرآهن مناسب ساختمان دو طبقه کدام است؟
کدام تیرآهن مناسب ساختمان دو طبقه است؟

برای در نظر گرفتن تیرآهن مناسب برای ساختمان 2 طبقه باید به وزن سازه و مقاومت اسکلت آن نیز دقت کنیم. بسته به هر کدام از این پارامترهای موثر که برای انتخاب واحد دو طبقه ای برشمردیم، امکان تغییر نوع آهن آلات مصرفی وجود دارد. برای مشاهده جدول وزن تیرآهن می توانید به صفحه مربوط به آن مراجعه کنید.

ابتدا باید به تشخیص نوع تیرآهن های مناسب برای سازه های 2 طبقه ای و تعداد تیرهای فرعی لازم آنها پرداخت. در ادامه، از طریق یک سلسله محاسبات ریاضی ساده، شما را قادر می سازیم، که وزن تیرآهن به کار گرفته شده برای اسکلت 2 طبقه ای را به دست آورید. ضمنا محاسبه میزان فاصله موجود، میان ستون های اصلی هم، نقش عمده ای در تعیین وزن نهایی تیرآهن ها خواهد داشت.

محاسبه مقدار تیرآهن مورد نیاز ساختمان دو طبقه

شرط پیدا کردن تیرآهن مناسب برای ساختمان دو طبقه مستلزم پیش بینی کردن مقدار تیرآهن مصرفی مورد نیاز سازه است. برای پیدا کردن مقدار وزن تیرآهن لازم برای ساخت ساختمان های دو طبقه باید از جدول اشتال کمک گرفت.

جدول اشتال یک ابزار آنلاین در اختیار شما قرار می دهد که از طریق آن می توانید، یک سری مشخصات فنی و مکانیکی مربوط به پروفیل‌های سازه ای را به دست آورید. صفر تا صد عملیات محاسبه تیرآهن برای ساختمان دو طبقه جهت اجرا به صورت زیر است:

  • ابتدا محاسبه میزان بار اعمال شده به سازه
  • نگاه کردن به جدول مرجع اشتال (حاوی تفکیک سایز، وزن تیرآهن و بار قابل تحمل هر یک از انواع به خصوص تیرآهن)
  • انتخاب سایز مناسب تیرآهن
  • عملیات ضرب کردن وزن مصرفی به ازای هر متر از تیرآهن در سایز مورد نیاز
  • به دست آوردن وزن کل تیرآهن از طریق جدول یا فرمول

به طور کلی 3 عامل عمده در محاسبه مقدار تیرآهن لازم برای سازه نقش دارند، که به ترتیب زیر شمرده می شوند:

  1. نوع اسکلت سازه بنا
  2. تعداد طبقات بنا
  3. متریال و سایز تیرآهن

بهترین تیرآهن برای ساختمان دو طبقه

بهترین تیرآهن مناسب برای ساختمان دو طبقه بر اساس نوع بارگذاری و محیط پیاده کردن اسکلت سازه انتخاب می شود. این تیرآهن باید هزینه های بنای مجموعه دو طبقه ای را بهینه سازد. به طور کلی تیرآهن‌های گوناگونی در صنعت ساختمان‌سازی به عنوان مصالح کار در نظر گرفته می شوند که از این میان، معمولا تیرآهن های سایز زیر پرمصرف تر از بقیه هستند:

  • تیرآهن سایز 14
  • تیر آهن سایز 16
  • تیرآهن سایز 18

در ساختمان های دو طبقه از قدیم، کاربرد تیرآهن های IPB و IPE رواج پیدا کرده است. علت رواج مصرف تیرآهن IPE در طراحی این ساختمان ها، سازگاری کارآمد آن با استانداردهای سازه ای ایران و توزیع همگون بار برای ستون های اصلی، گزارش شده است. مقاومت تیرآهن در این مورد بسیار مهم است.

چنانچه توجه معمار بنا بر استحکام بیشتر ساختمان متمرکز باشد، از تیرآهن IPB (تیرآهن هاش) بهره می برد. بهترین تیرآهن برای پوشش سقف های یک عمارت دو طبقه ای نیز،  پوشاندن آن با تیرآهن های سایز کوچکتر است. این تیرآهن های سازه ای کوچک به کاهش وزن نهایی ساختمان، کمک می کنند.

 بهترین تیرآهن برای ساختمان دو طبقه
بهترین تیرآهن برای ساختمان دو طبقه

میزان تیرآهن مناسب برای ساختمان دو طبقه

برای به دست آوردن میزان تیرآهن مناسب برای ساختمان دو طبقه به نکات کلیدی زیر که برگرفته از تجربیات ساختمان سازی هستند، احتیاج دارید:

  • نخستین نکته تیرآهن زدن به اسکلت ساختمان با حداقل (مینیمم) سایز، سنجیدن مقاومت مورد نیاز طبقات برای تحمل بار کلی سازه است. این محاسبه تا حد زیادی در کمک به کنترل هزینه های ساخت و ساز واحدهای دو طبقه ای مؤثر است. بکار بردن تیرآهن های در ابعاد بزرگتر، جز افزایش هزینه ها، پیامد دیگری برای ساختمان ندارد.

ضمن آنکه تیرآهن های بزرگ، کارایی متنوع تری را هم برای سازه بنایی ایجاد نمی کند. بنابراین ارزیابی مقاومت اسکلت ساختمانی توسط مهندسین عمران، مطابق با در نظر گرفتن عوامل مختلف مؤثر بر سازه، در اولویت قرار دارد.

  • در سازه های 2 طبقه، افزون بر تیرآهن های لازم جهت پی ریزی ستون های اصلی، به مجموعه ای از تیرآهن های فرعی دیگر در راستای پوشاندن سقف، نیاز است. در عین حال، امکان دارد برای افزایش مقاومت بنا، به اجرای تیرهای فرعی به شکل شیبدار در میان تیرهای اصلی، پرداخت.
  • برآورد میزان تیرآهن های لازم و سایزشان به وسیله محاسبات دقیق و فنی انجمن مهندسان، صورت می گیرد. عمدتا، تیرآهن های مصرفی برای ستون های اصلی سازه از سایز بزرگ تری در مقایسه با تیرهای فرعی، برخوردار هستند.

به طور کلی سایز هر یک از تیرهای آهنی بر اساس میزان بار و فشار اعمال شده بر ساختمان، سنجیده می شود. برای ارزیابی بهتر این محاسبات، باید به میزان مقاومت مورد نیاز ساختمان نیز دسترسی داشت.

  • حائز اهمیت ترین مورد در محاسبه میزان آهن آلات در ساختمان دو طبقه، مشخص نمودن نوع اسکلت سازه است. چنانچه متریال این اسکلت از نوع بتن باشد، مصرف میلگرد در میان آن تجویز می شود و ملزم به تعیین میزان این میلگردها هستید. در اسکلت ساختمان فلزی دو طبقه، مصالح کلیدی شما صرفا همان تیرآهن است.
  • اسکلت ساختمان های دو طبقه، عمدتا مثل سازه های یک طبقه، در اکثر نقاط به صورت بتنی است. با این وجود، همواره اسکلت ساختمان بتنی، مورد توجه سازندگان بنا نبوده و در پاره ای از موارد، شاهد ساخت اسکلت فلزی برای ایجاد بناهای دو  طبقه ای هستیم.
  • به منظور محاسبه دقیق و فنی تیرآهن برای ساخت ساختمان های دو طبقه می بایست متریال این محصولات را مشخص نمود. برآورده شدن این شرط بر اساس عوامل مختلفی نظیر میزان سنگینی و بار اعمال شده روی ساختمان، محل جغرافیایی و استحکام مورد نیاز بنا، شکل می گیرد.

پیرو برقراری این شرط، باید تعداد تیرآهن های اصلی و فرعی را برآورد کرد. بعد از پیش بینی تعداد تیرآهن های اصلی و فرعی لازم برای سازه های دو طبقه با مراجعه به جدول اشتال، وزن نهایی آهن آلات مصرفی به دست می آید.  همچنین با متمرکز شدن روی روش های محاسبات ریاضی ساده در مورد به دست آوردن وزن نهایی تیرآهن ها به موفقیت می رسید.

خرید تیرآهن از مرکزآهن
خرید تیرآهن از مرکزآهن

خرید تیرآهن برای ساخت سازه دو طبقه

جهت خرید تیرآهن مناسب برای ساختمان های دو طبقه و اجرای راه پله با تیرآهن به انتخاب تیرآهن فولادی توجه داشته باشید. شایان توجه است که پیش از اقدام به خرید تیرهای آهنی از بروز شدن قیمت آنلاین تیرآهن، مطابق با برندهای گوناگون، در سایت مرکز آهن اطمینان کسب کنید.

برای خرید این آهن آلات در درگاه پرداختی امن و معتبر می توانید همین الان به صفحه جدول نرخ تیرآهن فولادی در همین وبگاه، نگاه بیاندازید. قیمت این تیرها بر اساس سایز و برند کارخانه، مطابق با قیمت روز تیرآهن، بروزرسانی می‌شود.

کلام پایانی

آنچه که برشمردیم، مهمترین عناوین جهت انتخاب تیرآهن مناسب برای ساختمان دو طبقه بود. چنانچه در این مقاله عرض کردیم، برای تعیین متریال مصرفی تیرآهن مورد نیاز این واحدها باید به نوع اسکلت سازه توجه کنیم. میزان بارهای اعمال شده بر ساختمان 2 طبقه نظیر برف، باد، زلزله و … در پیش بینی استحکام بنا و تعداد تیرآهن، مؤثر هستند.

سوالات شما:

یک ساختمان دو طبقه چند تیر آهن نیاز دارد؟

تعداد تیرآهن های مورد نیاز یک بنا بر اساس بارهای اعمال شده، سنجش استحکام بنا، نوع اسکلت سازه، میزان زلزله خیز بودن منطقه و … پیش بینی می شود.

عوامل مؤثر برای محاسبه تیرآهن ساختمان دو طبقه چیست؟

عوامل گوناگونی در این امر، مداخله دارند، که از عمده ترین آنها می توان به نوع اسکلت سازه، تعداد طبقات واحد ساختمانی، متریال تیرآهن، سایز محصول و … اشاره نمود.

نویسنده: مرکزآهن
مرکزآهن

مرکزآهن، مرجعی تخصصی و به روز برای کسب دانش و اطلاع از آخرین تحولات بازار آهن و فولاد است. با وبلاگ جامع ما، همیشه از آخرین اخبار و اطلاعات این صنعت آگاه باشید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد
0