پروفیل کامپوزیتی نوعی پروفیل صنعتی یا ساختمانی است که از ترکیب رزین، چوب، شیشه، فایبرگلاس و… بوجود آمده است. این پروفیل به روش پالتروژن ساخته می شود و در صنایع سطح کاربرد گسترده ای دارد. تنوع در طراحی و ساخت این پروفیل زیاد بوده و هر کدام ویژگی مختص به خود را دارند.
وزن سبک و مقاومت مکانیکی و حرارتی بالا از مزیت های خوب این پروفیل به شمار می روند. همچنین بهترین عایق الکتریکی است و قابلیت شکل دهی بالایی دارد. در برابر پوسیدگی، خوردگی و زنگ زدگی استحکام خوبی از خود نشان می دهد. ساخت این پروفیل، کم هزینه است و در مدت زمان اندکی انجام می شود. در ادامه مطلب شما را با این پروفیل کاربردی بیشتر آشنا می کنیم.
اطلاعات کلی پروفیل های کامپوزیتی
پروفیل های کامپوزیتی محصولی منحصر به فرد با بافتی سخت و فشرده هستند که در عین سبکی در برابر فشار و ضربه مقاومت خوبی از خود نشان می دهند. رزین و الیاف دو ماده اصلی تشکیل دهنده این پروفیل هستند که باعث افزایش مقاومت آن در برابر حرارت و تنش ها شده اند.
این محصول اشکال مختلفی چون مقاطع دایره ای، مستطیلی، مربعی، کانال میله ای و H شکل دارد. تنوع رنگی این پروفیل بالا بوده و مشتریان می توانند آن را در رنگ های قرمز، زرد، سبز و آبی تهیه کنند. چگالی کم و وزن سبک حمل و نقل و استفاده از پروفیل را آسان تر کرده است.
این مقطع جایگزین خوبی به جای فولاد، بتن و چوب است و در صنعت ساختمان سازی کاربردهای زیادی دارد. قیمت پروفیل کامپوزیتی با توجه به کیفیت و سایز آن مشخص میشود. این پروفیل برای ساخت لوله، ناودانی، میلگرد، تسمه، قوطی و نبشی بهترین گزینه است.
برای ساخت آن رزین داخل قالب های مخصوص ریخته می شود تا بتوان آن را به شکل های مختلف تبدیل کرد. ابعاد این پروفیل ها متنوع است به همین دلیل می توان برای مصارف مختلف از آن ها استفاده کرد. مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی و حرارت بالا دارند و کیفیت و شکل ظاهری خود را به خوبی حفظ می کنند. همچنین به دلیل قابلیت شکل دهی بالا شما می توانید آن را به هر شکلی تبدیل کنید.
پروفیل کامپوزیتی چیست؟ این پروفیل خواص شیمیایی و فیزیکی خاصی دارد و در کنار وزن سبک از مقاومت بالایی برخوردار است. در ساختار این پروفیل رزین و الیاف نقش مهمی دارند و باعث افزایش استحکام این سازه شده اند.
استفاده از این محصول در صنعت خودروسازی باعث کاهش وزن خودروها شده است. خواص مکانیکی پروفیل سبب شده تا در برابر پارگی، فشار، تنش، شکستگی و آسیب مقاوم باشد. این محصولات از نظر مواد اولیه و ساختار انواع مختلفی دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
پروفیل کامپوزیتی کربنی: در پروفیل کربنی حجم کربن زیاد است، به همین دلیل وزن سبکی دارد و به راحتی جابجا و نصب می شود. شیشه و پلیمر از دیگر مواد تشکیل دهنده پروفیل کامپوزیتی کربنی هستند که استحکام آن را افزایش می دهند. مقاومت بالای این محصول باعث شده تا در صنایع ساختمانی، خودروسازی، هوافضا و ساخت ماشین آلات کشاورزی بیشترین سطح مصرف را داشته باشد. البته قیمت این پروفیل کمی بالا است.
پروفیل کامپوزیتی آلومینیومی: پروفیل آلومینیومی در برابر حرارت و آتش سوزی کاملا مقاوم است و برای ساخت بدنه هواپیما بهترین گزینه به شمار می رود. بخش داخلی این محصول را فلز ضخیم و پوشش بیرونی آن را کامپوزیت تشکیل داده و به همین دلیل دوام و طول عمر بالایی دارد.
این محصول قابل بازیافت است و می توان چندین سال از آن استفاده کرد. برای ساخت کشتی، قایق، ماشین الات سنگین و صنعت فضانوردی پروفیل کامپوزیتی آلومینیومی انتخابی هوشمندانه است.
پروفیل کامپوزیتی شیشه ای: پروفیل شیشه ای ساختار خاصی دارد و از فیبر و چند لایه شیشه تشکیل شده و کربن آن کمتر است. پایین بودن مقاومت این پروفیل در برابر فشار و کشش باعث شده تا فقط در قسمتی از صنعت ساختمان سازی و ساخت ماشین آلات استفاده شود.
این پروفیل ها در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و کاربردهای زیادی دارند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
پروفیل FRP یا کامپوزیتی به دلیل مزایای خوبی که دارد از سایر محصولات متمایز شده است. مزیت های این پروفیل عبارتند از:
این پروفیل در کنار مزایا، معایبی هم دارد که در ادامه ذکر می شوند:
سخن پایانی
پروفیل کامپوزیتی با متریال درجه یک و بر اساس استانداردهای جهانی طراحی و ساخته می شود. در ساخت این محصول چندین ماده با هم ترکیب می شوند تا پروفیل علاوه بر وزن سبک مقاومت قابل قبولی هم داشته باشد. این پروفیل کاربردهای زیادی دارد و به دلیل ویژگی های خوب مورد استقبال صنایع قرار گرفته است. ما در مجموعه مرکز آهن این پروفیل های با کیفیت را با ابعاد و اشکال متنوع در دسترس مصرف کنندگان قرار می دهد. مشتریان می توانند راهنمایی های لازم را از کارشناسان مجموعه دریافت کنند.
سوالات متداول
پروفیل کامپوزیتی جزو سازه های سخت و منعطف است که در برابر حرارت، رطوبت، فشار و ضربه مقاومت بالایی دارد.
این پروفیل در صنعت خودروسازی، دریایی و هوافضا و برای ساخت ماشین آلات سبک و سنگین، قایق و کشتی و هواپیما به کار گرفته می شود.