راهنمای جامع خرید لوله فولادی

8 ماه پیش5927بازدید0دیدگاه3.3امتیاز (8 رای)
راهنمای جامع خرید لوله فولادی

افرادی که در ساخت تاسیسات صنعتی یا ساختمان‌سازی مشغول به کار هستند، بدون‌شک تا به حال، لوله‌های فولادی را خریداری کرده‌اند. لازمه یک خرید خوب و مقرون‌به‌صرفه، داشتن اطلاعات کافی درمورد محصول موردنظر است. این راهنمای خرید لوله فولادی به افرادی که قصد خرید این محصول را دارند، با ارائه نکات مهم پیش از خرید لوله، نحوه و مراحل خرید و همچنین نکات مهم پس از خرید کمک می‌کند. زیرا در صورت خرید لوله‌های نامناسب و استفاده از آنها در ساخت تاسیسات و سازه‌ها، ممکن است خسارات جبران‌ناپذیری ایجاد شود.

نکات مهم پیش از خرید لوله فولادی

همانطور که گفته شد، خرید این محصول مستلزم دقت زیادی است. در واقع با توجه به نکات مهم پیش از خرید این محصول، مشتریان می‌توانند انتخاب مناسب و مقرون‌به‌صرفه‌ای انجام دهند و در نهایت طول عمر اتصالات آنها افزایش می‌یابد. این نکات شامل بررسی موارد زیر می‌شود:

1.بررسی انواع لوله فولادی و کاربرد آن‌ها

معمولا لوله‌های فولادی انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها برای کاربرد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین نوع و کاربرد لوله، بر قیمت آن تاثیر به‌سزایی دارد و توجه به این نکته هنگام خرید لوله فولادی ضروری است.

  • لوله‌های سیاه درزدار

یکی از پرکاربردترین انواع لوله، لوله‌های سیاه درزدار است. این نوع لوله با فرم‌دهی ورق سیاه فولادی تشکیل می‌شود و در ساخت آن از جوشکاری استفاده شده است. از مزایای این نوع لوله می‌توان به استقامت بالا، جوش‌پذیری، ضخامت بالا و کاربرد متنوع اشاره کرد.

  • لوله گالوانیزه

نوع دیگری از لوله‌های فولادی، لوله گالوانیزه است که روی آن یک لایه پوشش محافظ از جنس روی وجود دارد.قیمت لوله گالوانیزه به دلیل مقاومت بالا کمی گران تر از دیگر لوله ها می باشد و در محیط‌های آسیب‌پذیر مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین قابلیت استفاده مجدد و بازیافت دارد.

  • لوله‌ بدون درز مانیسمان

لوله‌های بدون درز مانیسمان نوع دیگری از انواع لوله‌های فولادی هستند. قیمت لوله مانیسمان به دلیل نداشتن درز و برآمدگی جای جوش، بسیار صاف و صیقلی ساخته شده‌اند کمی گران تر است. همچنین از آنها برای انتقال‌های پرفشار استفاده می‌شود.

  • لوله داربستی

نوع دیگری که هنگام خرید لوله فولادی با آن برخورد خواهید داشت، لوله داربستی نام دارد و به منظور نگهداری سازه و ساختمان تولید می‌شود. این نوع لوله به دلیل کاربردی که دارد، باید باکیفیت و مقاوم ساخته شود، ولی مقاومت آن در برابر زنگ‌زدگی چندان مطلوب نیست. لیست قیمت لوله داربست را میتوانید در سایت و کانال تلگرام مرکزآهن مشاهده کنید.

  • لوله‌ اسپیرال

لوله‌های اسپیرال نوعی دیگر از این محصولات به شمار می‌آیند که اغلب برای آبرسانی و گازرسانی به کار گرفته می‌شوند. از ویژگی‌های لوله اسپیرال اصفهان می‌توان به داشتن سطحی صاف و یکپارچه، خاصیت مکانیکی مطلوب، شکل‌پذیری زیاد اشاره کرد. همچنین قیمت لوله اسپیرال نسبتا مناسب تر است.

  • لوله‌ مبلی

لوله‌ مبلی نیز نوع دیگری از لوله‌های فولادی هستند. این نوع لوله به دلیل وزن کم، استقامت کششی بالا، قابلیت جوشکاری و سطح براق، کاربرد زیادی در صنعت دارد. قیمت لوله مبلی نسبت به سایر لوله های فلزی کمی گران تر است.

  • لوله‌ جدارچاه

لوله‌های جدارچاه برای جلوگیری از تخریب چاه استفاده می‌شوند و معمولا مقاومت بالایی در برابر سایش و خوردگی دارند.برای مشاهده قیمت لوله جدار چاه به صفحه لوله جدارچاه در مرکزآهن مراجعه کنید.

2. بررسی سایز انواع لوله فولادی

یکی دیگر از نکات مهم قبل از خرید لوله فولادی انتخاب سایز یا قطر این محصول است، زیرا بر قیمت لوله تاثیر می‌گذارد. به طور کلی، سایز لوله از این جهت اهمیت دارد که برای هر کاربرد، یک سایز مشخصی از لوله استفاده می‌شود. برای محاسبه سایز لوله، قطر خارجی و داخلی آن برحسب اینچ و میلی‌متر اندازه‌گیری می‌شود. توجه داشته باشید که قطر واقعی لوله‌ها از قطر اسمی آنها بیشتر است.

3. بررسی ابعاد لوله فولادی

برای ابعاد لوله‌های فولادی می‌توان به طول آن‌ها اشاره کرد که به طور معمول در طول 6 متر یا 12 متر تولید می‌شوند. همچنین ضخامت لوله فولادی یکی از پارامترهای مهم انتخاب آن هنگام خرید به شمار می‌آید. منظور از ضخامت لوله، فاصله قطر خارجی تا قطر داخلی لوله است که با نام رده نیز شناخته می‌شود. در واقع، رده لوله با توجه به عواملی همچون مواد اولیه، مراحل ساخت و روکش لوله متغیر است.

4. بررسی کیفیت و استاندارد لوله فولادی

بررسی کیفیت و استاندارد از دیگر نکات مهم در فرآیند خرید لوله فولادی محسوب می‌شود. فولاد از آلیاژهای متفاوتی ساخته شده است و به همین دلیل، لوله‌های فولادی از نظر جنس از تنوع بالایی برخوردار هستند. هر یک از این آلیاژها که از آنها با نام گرید یاد می‌شود، کیفیت متفاوتی دارد و برای استفاده در شرایط خاصی مناسب است. بنابراین استفاده از گریدهای مختلف لوله به جای هم اکیدا ممنوع است. همچنین لوله‌های فولادی با توجه به کیفیتی که دارند، در دو سطح PSL1 و PSL2 طبقه‌بندی می‌شوند. سطح یک نسبت به سطح دو از حساسیت کمتری برخوردار است و می‌توان از آن بدون انجام آزمایشات خاص و پیچیده استفاده کرد.

5. بررسی وزن لوله فولادی

وزن لوله یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن است که در هنگام خرید لوله فولادی باید موردتوجه قرار گیرد. البته توجه به این نکته اهمیت دارد که وزن هر متر لوله بسته به ضخامت، ابعاد و سایز لوله متغیر است. به‌طور کلی، وزن لوله فولادی از طریق فرمول چگالی آهن محاسبه می‌شود.

نکات مهم پیش از خرید لوله فولادی

6. بررسی کارخانه‌های تولیدکننده لوله فولادی (برندهای مطرح تولید لوله فولادی)

امروزه صنایع متعددی در کشور از لوله‌های فولادی استفاده می‌کنند و به همین دلیل، تعداد کارخانه‌های تولیدکننده لوله رشد چشمگیری داشته‌اند. با وجود تعداد زیاد تولیدکننده این محصول در کشور، رقابت آنها برای جذب مشتری و فروش بیشتر نیز افزایش می‌یابد. به عبارت دیگر، برخی از کارخانه‌ها با ارائه محصول باکیفیت‌تر و برخی دیگر با ارائه خدمات پس از فروش مناسب، سعی در جذب مشتری دارند. بنابراین مشتریان قبل از خرید لوله فولادی باید محصولات و خدمات پس از فروش آنها را بررسی کنند.

7. بررسی قیمت لوله فولادی و مراجع قیمت گذاری

یکی از نکات حائز اهمیت هنگام خرید لوله، قیمت آن است. قیمت این محصول با توجه به عوامل مختلفی همچون مواد اولیه به‌کاررفته در ساخت آن، برند و تولیدکننده، سایز و اندازه لوله، کیفیت و استاندارد لوله متغیر است. علاوه بر این، پارامترهای دیگری همچون میزان عرضه‌وتقاضا، قیمت ارز و مسائل روز کشور در تعیین قیمت این محصول دخیل هستند. البته مشتریان می‌توانند قبل از خرید لوله، قیمت روز آن را از سایت‌های معتبر فروش آهن‌آلات بررسی کنند.

نحوه خرید لوله فولادی

تا این بخش از راهنمای خرید لوله فولادی با نکات مهم قبل از خرید این محصول آشنا شدید. اما نکته قابل‌توجه دیگر این است که چگونه محصول مورد نظر خود را خریداری کنید. روش‌های متعددی برای خرید این محصول وجود دارد که بسته به حجم سفارش مشتری، می‌توان یکی از آنها را انتخاب کرد. افراد می‌توانند این محصول را به صورت مستقیم از کارخانه یا به صورت غیرمستقیم از بنگاه یا شرکت‌های بازرگانی خریداری کنند.

نحوه خرید لوله فولادی

  • خرید لوله فولادی از کارخانه

آن دسته از مشتریانی که قصد دارند لوله‌های فولادی را در حجم زیادی خریداری کنند، می‌توانند برای خرید به کارخانه‌های تولیدکننده مراجعه کنند. اگرچه امکان خرید لوله در تعداد محدود از کارخانه‌ها وجود ندارد، اما به دلیل حذف واسطه مشتریان مجبور به پرداخت هزینه‌های اضافی نخواهند بود. همچنین قبل از ثبت سفارش و خرید لوله فولادی از کارخانه، هزینه حمل‌ونقل لوله‌ها از کارخانه تا محل مورد نظر مشتری محاسبه و به او اطلاع داده می‌شود. به طور معمول بین 2 تا 7 روز کاری سفارش خرید مشتری به دست او می‌رسد.

  • خرید لوله فولادی از بنگاه

در صورتی که مشتریان تصمیم به خرید لوله‌های فولادی در حجم کم داشته باشند، می‌توانند لوله‌های موردنظر خود را از بنگاه‌های آهن‌آلات سفارش دهند. در این صورت، آنها علاوه بر قیمت لوله و هزینه حمل‌و‌نقل، باید مبلغی را به‌عنوان هزینه بنگاه‌داری بپردازند. این هزینه بابت نگهداری، بارگیری و باسکول لوله‌ها از مشتری دریافت می‌شود.

  • خرید لوله فولادی از شرکت‌های بازرگانی

شرکت‌های بازرگانی می‌توانند امکان خرید محصولات هر کارخانه تولیدکننده‌ای را برای خریداران لوله فولادی فراهم کنند. این شرکت‌ها با بهره‌گیری از دانش و کادر مجرب، در خرید لوله فولادی به مشتریان خود کمک می‎کنند. به طور معمول، متخصصان و مشاوران شرکت‌های بازرگانی در تمام مراحل ثبت سفارش و خرید، مشتریان را راهنمایی می‎کنند.

مراحل خرید لوله فولادی از مرکز آهن

در راهنمای خرید لوله اطلاعات زیادی در اختیار مشتریان قرار داده شد که به آنها در انتخاب محصول موردنظرشان کمک می‌کند. با این حال، موارد دیگری نیز وجود دارد که افراد در هنگام خرید این محصول باید مورد توجه قرار دهند. مراحل خرید این محصول به شرح زیر هستند:

  • مشخص کردن نوع لوله فولادی و حجم خرید

در اولین مرحله از خرید لوله فولادی افراد با توجه به هدفی که دارند، باید نوع لوله‌ را انتخاب کنند. با انتخاب نوع لوله و برآورد حجم مورد نیاز، مشتریان به‌راحتی می‌توانند سفارش خود را ثبت کنند.

  • مشاوره با کارشناس فروش

در مرحله دوم خرید این محصول، مشتریان می‌توانند از کارشناسان حرفه‌ای در زمینه خرید و فروش لوله فولادی، مشاوره دریافت کنند. کارشناسان فروش با ارائه اطلاعات دقیق و کامل به مشتریان، فرآیند خرید را برای آنها آسان‌تر می‌کنند. علاوه بر این، مشتریان با دریافت مشاوره می‌توانند انتخاب مناسب‌تر و مقرون‌به‎صرفه‌تری داشته باشند.

  • اعلام مشخصات لوله فولادی و برندهای تولیدی به مشتری

مشتریان پس از انتخاب محصول موردنظر خود و دریافت مشاوره، لازم است مشخصات لوله فولادی موجود و برندهای تولیدکننده لوله‌ها را از کارشناسان فروش دریافت کنند. این مرحله از خرید لوله فولادی به این دلیل اهمیت دارد که از بروز هرگونه خطر احتمالی در ثبت سفارش جلوگیری می‌کند. در صورت ایجاد اشتباه در ثبت سفارش و ارسال محصولی متفاوت، مرجوع کردن آن کمی دشوار است و امکان متضرر شدن مشتری وجود دارد.

مراحل خرید لوله فولادی از مرکز آهن

  • صدور پیش فاکتور و پرداخت مبلغ

در مرحله چهارم خرید این محصول، یک پیش فاکتور برای مشتری صادر خواهد شد تا ثبت سفارش او را تکمیل کند. همچنین در این مرحله، مشتری پس از تایید پیش فاکتور، مبلغ آن را پرداخت می‌کند. بدین ترتیب، سفارش مشتری به‌صورت مکتوب تایید و برای بارگیری آماده می‌شود. این نکته قابل‌توجه است که فاکتور به نام واریزکننده صادر خواهد شد.

  • نحوه بارگیری و ارسال

در این مرحله از خرید لوله فولادی کارشناسان محصولات خریداری‌شده را تایید می‌کنند و آنها را برای ارسال به مشتری، بارگیری خواهند کرد. در این مرحله عواملی همچون انتخاب ماشین، هزینه حمل‌و‌نقل و وزن محصولات ارسالی به مشتری اطلاع داده می‌شوند. به‌طور کلی، ارسال لوله‌های فولادی بر اساس نرخ مصوب و مورد تایید مشتری انجام می‌گیرد.

نکات مهم پس از خرید لوله فولادی

می‌توان گفت با انجام مراحل فوق، هنوز هم فرآیند خرید این محصول به پایان نرسیده است. با رعایت نکات مهم پس از خرید این محصول، مشتریان نه‌تنها می‌توانند از لوله‌های فولادی به‌خوبی نگهداری کنند، بلکه می‌توانند از اصالت و کیفیت لوله‌ها اطمینان پیدا کنند.

  • تطابق لوله فولادی با فاکتور

معمولا پس از خرید لوله فولادی و تحویل آن به مشتری، لازم است مشتری مشخصات لوله‌های ارسال‌شده را با اطلاعات نوشته‌شده در فاکتور تطبیق دهد. در صورت وجود مغایرت اطلاعات فاکتور با لوله‌های ارسال‌شده، مشتری می‌تواند این موضوع را به فروشنده اطلاع دهد.

  • تشخیص اصالت کالا و بررسی برگه کنترل کیفی

با هر محصولی که برای مشتری ارسال می‌شود، یک برگه کنترل کیفی به‌همراه آن به مشتری ارائه خواهد شد. این برگه معمولا شامل تست‌های انجام‌شده روی لوله است. از طرفی، اصالت و دیگر مشخصات لوله‌های فولادی، روی آنها حک شده‌‌اند. بنابراین انتظار می‌رود مشتری هنگام تحویل، اصالت محصول ارسال‌شده را با برگه کنترل کیفی مطابقت دهد و از صحت آن اطمینان پیدا کند.

  • بررسی مشخصات ظاهری لوله فولادی

یکی از نکات مهم پس از خرید لوله فولادی این است که مشتری پس از تحویل سفارش خود، مشخصات ظاهری لوله‌ها را بررسی کند. در این مرحله، توجه به زنگ‌زده نبودن لوله یا آسیب ندیدن آن بسیار اهمیت دارد. البته در مواردی که سطح لوله کمی مایل به زرد شده باشد، از آنجایی که این زنگ‌زدگی عمیق نیست، هیچ جای نگرانی وجود ندارد.

  • تطابق وزن لوله فولادی با برگه باسکول

معمولا وزن دقیق لوله‌های فولادی در هنگام بارگیری اندازه‌گیری خواهد شد و در فاکتور و برگه باسکول نوشته می‌شود. مشتری باید هنگام دریافت سفارش خود، وزن آنها را با وزن درج‌شده روی برگه باسکول مقایسه کند.

  • نحوه نگهداری لوله فولادی

آخرین نکته مهم پس از خرید لوله فولادی این است که قبل از نگهداری آنها در انبار، از تمیز بودن و مرطوب نبودن انبار مطمئن شوید. همچنین اگر لوله‌هایی با سایزهای مختلفی خریداری کرده‌اید، توصیه می‌شود آنها را به صورت جداگانه و با فاصله از زمین در انبار ذخیره کنید. علاوه بر این، در صورت ذخیره لوله‌های فولادی در یک انبار بدون سقف، باید روی آنها را با روکش بپوشانید تا از نفوذ رطوبت به آ‌ن‌ها جلوگیری کنید. با رعایت این نکات در نگهداری لوله‌های فولادی، طول عمر آنها نیز افزایش می‌یابد.

جمع‌بندی

خرید محصولات فولادی نیازمند اطلاع از نکات پیش از خرید، نحوه خرید، مراحل خرید و نکات مهم پس خرید لوله فولادی است. چراکه داشتن اطلاعاتی درمورد انواع و مشخصات لوله‌های فولادی، لازمه یک انتخاب مناسب و مقرون‌به‌صرفه است. همچنین روش‌های متعددی برای خرید این محصول وجود دارد که افراد می‌توانند روش مناسب خود را بیابند. از طرفی، با اطلاع از مراحل خرید این محصول افراد می‌توانند به‌راحتی سفارش خود را ثبت کنند. رعایت نکات مهم پس از خرید نیز به افراد کمک می‌کند از کیفیت و اصالت محصول خریداری‌شده اطمینان پیدا کنند.

نویسنده :پشتیبان
پروفایل

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد