در گذشته، بیشتر چهارچوب درها از جنس چوب بود. اما با توجه به کمیاب بودن و قیمت بالای چوب، امروزه استفاده از چهارچوبهای فلزی بسیار محبوب است. انواع مختلفی از پروفیل در و پنجره در بازار وجود دارد. پروفیل چهارچوب فرانسوی، پروفیل رومی و پروفیل مکزیکی از آن دسته هستند.
پروفیل مکزیکی نوعی چهارچوب فلزی با استحکام بالا، رنگپذیری، طول عمر زیاد و کاربرد گسترده در صنعت ساختمانسازی است. این نوع پروفیل که به نام پروفیل قاشقی هم شناخته میشود، تنوع بالایی دارد و برای ساخت آن با توجه به استانداردهای موجود، از ورقهای گرم و ورقهای روغنی استفاده میشود.
پروفیل مکزیکی نوعی چهارچوب فلزی پرکاربرد در صنعت ساختمانسازی است. این پروفیل استحکام، طول عمر و تنوع بسیاری دارد. تولید این محصول در دو نوع بیرون و درون است. در نوع بیرون، قوس پروفیل بهسمت بیرون بوده و در نوع درون، این قوس بهسمت داخل است.
یکی از بزرگترین نقاطقوت قابهای فولادی، دوام آنها است. این نوع قابها استحکام کششی بالاتری دارند، غیرقابلاحتراق هستند و طول عمر آنها در مناطق مستعد بلایای طبیعی بیشتر است. به همین دلیل، مهمترین کاربرد پروفیل چهارچوب مکزیکی در ساخت درهای ضدسرقت است. چارچوبهای قاشقی مدل بیرون همچنین در تهیه درهای چوبی، امدیاف و اچدیاف مورداستفاده قرار میگیرد.
تفاوت این نوع چهارچوبها در طراحی سطح مقطع قوطی فلزی و عرض و ارتفاع خمهای آنها است. پروفیلهای مکزیکی بهدلیل خم بیشتر، وزن بالاتری دارند. وزن هر شاخه آنها حدوداً ۱۵% بیشتر از چهارچوبهای در فرانسوی است.
ضخامت پروفیلهای فرانسوی معمولاً بین 2 تا 2/5 میلیمتر است. در حالی که پروفیل مکزیکی با ضخامتی در حدود 3/5 تا 4 میلیمتر تولید میشود. به همین دلیل، پروفیلهای مکزیکی استحکام و مقاومت بیشتری نسبت به مدل فرانسوی دارند.
پروفیلهای مکزیکی سنگین هستند. بهعنوان مثال، وزن هر پروفیل فرانسوی با طول ۶۰ سانتیمتر و ضخامت ۲ میلیمتر، تقریباً ۲۴ تا ۲۵ کیلوگرم است. اما وزن هر چهارچوب مکزیکی با همین طول، ۲۸ تا ۲۹ کیلوگرم خواهد بود.
نحوه برش چهارچوب فرانسوی و مکزیکی
ابتدا ورق اولیه به کارخانههای مخصوص تولید قاب فرانسوی و مکزیکی ارسال میشود. سپس آن را بهکمک دستگاههای مخصوص نواربری مانند اسلیتر، در ابعاد مشخص برش میدهند. پس از آن که ورق در اندازههای مشخص برش داده شد، وارد دستگاههای رول فرمینگ میشود. در مرحله فرمینگ، ورق بهکمک غلتک نورد سرد و با واردشدن فشار بر سطح آن، تغییر شکل میدهد. در مرحله آخر بهاندازه شاخههای ۶/۶ متری بریده و در انبار نگهداری میشود.
بسته به نوع خم در پروفیلهای مکزیکی درون و بیرون، کاربردهای متفاوتی برای هر دسته وجود دارد. اولین نکته مهم در هنگام خرید، مشخصکردن نوع کاربری آنها است.
چهارچوب مکزیکی، همانند انواع دیگر پروفیلها مزایا و معایبی دارد. بنابراین با درنظرگرفتن خصوصیات آنها، میتوانید محصول مناسب را انتخاب کنید. هرچند استحکام پروفیلهای مکزیکی بالا است، اما در برابر رطوبت مقاومت پایینی دارد. در نتیجه استفاده از آن در مکانهای با رطوبت زیاد مناسب نیست.
دومین نکته در خرید پروفیل مکزیکی، قیمت آن است. این محصول از ورقهای روغنی و گرم تولید میشود و در نتیجه، هزینه بیشتری نسبت به قیمت پروفیل چهارچوب فرانسوی دارد. بنابراین صرفه اقتصادی آن باید در نظر گرفته شود.
در نهایت مرکز و برند تولیدکننده محصول اهمیت زیادی دارد. در هنگام خرید توجه کنید که پروفیل از مراکز معتبر مانند مرکز آهن تهیه شود.
جمعبندی
پروفیل مکزیکی از انواع پروفیلهای فولادی است که برای ساخت چهارچوب در استفاده میشود. این چهارچوبها در ساخت درهای ضدسرقت، درهای چوبی، امدیاف و اچدیافا کاربرد دارند. نباید این پروفیلها را با پروفیل فرانسوی اشتباه گرفت. هرچند که هر دو نوع بسیار پرطرفدار هستند، اما قیمت پروفیلهای مکزیکی با توجه به وزن بیشتری نسبت به مدل فرانسوی گران تر است.