5 دلیل شکست میلگرد، چگونه جلوی شکستگی میلگرد را بگیریم؟

3 سال پیش3946بازدید0دیدگاه
5 دلیل شکست میلگرد، چگونه جلوی شکستگی میلگرد را بگیریم؟
3:03

شکستگی میلگرد یکی از مشکلاتی است که ممکن است در پروسه ساخت و ساز در زمانی که نیاز به خمکاری میلگرد دارید با آن مواجه شوید. از دلایل اصلی شکنندگی میلگرد کیفیت پایین و زنگ زدگی آن میباشد. در ادامه به بررسی علت شکست میلگرد می پردازیم.

دلایل شکنندگی میلگرد

حرارت دادن میلگرد

یکی دیگر از از عواملی که باعث کاهش مقاومت میلگرد می شود استفاده از کربن زیاد در ساختار آن است. به طور کلی هر چه کربن بیشتری در میلگرد استفاده شود میلگرد شکننده تر می شود. چراکه با افزایش میزان کربن ،میلگرد در هنگام جوشکاری و حرارت دهی تغییر ساختار پیدا میکند.

استفاده از میلگرد با گرید نامناسب

یکی دیگر از عوامل شکست میلگرد استفاده از میلگرد با گرید نامناسب می باشد. پیشنهاد می کنیم قبل از خرید ، از مهندس طراح پروژه خود بخواهید گرید میلگرد مورد نیاز شما را مشخص کند .اما به طور کلی بیشتر میلگرد   A2برای انجام عملیات خم کاری در سازه های بتنی استفاده می شود.

استفاده از میلگرد زنگ‌ زده

زنگ زدگی میلگرد موجب کاهش قدرت انعطاف آن می شود.

ایجاد شکاف در میلگرد و تماس با هوا و نفوذ رطوبت در میلگرد مخصوصا در مناطق جنوبی و شمالی که رطوبت زیاد است و نبود پوشش کافی روی میلگرد از دلایل اصلی زنگ زدگی آن می باشد. راه های جلوگیری از زنگ زدگی میلگرد را می توانید در مقاله مربوطه مشاهده نمایید.

چگونه با شکست میلگرد مواجه نشویم؟

استفاده از میلگرد ساخته‌شده با روش نورد سرد

میلگرد با 2 روش نورس سرد و گرم تولید میشود. در روش نورد سرد ابتدا شمش فولادی را حرارت داده و مجددا در دمایی کمتر از دمای تبلور سرد می کنند. به همین  دلیل ساختار مولکولی شمش دچار بهم ریختگی و سبب کاهش قابلیت خمش در میلگرد می شود. پس بهتر است از میلگرد نورد گرم استفاده کنید.

عدم استفاده از ابزار مخصوص و میز کار

در اجرای عملیاتی همچون خم کاری و برشکاری میلگرد ، از میز کار و ابزار مخصوص آن استفاده کنید. چرا که عدم استفاده از میز کار در هنگام خم کاری میلگرد موجب خم شدن مقطع در زاویه کم تر یا بیشتر از حد تعیین شده میشود.

راستی به هیچ عنوان میلگرد را دوبار خم نکنید زیرا احتمال شکستگی آن افزایش پیدا می‌کند.

به عنوان سخن آخر و جمع بندی برای ساخت کلاف عرضی بهتر است از میلگرد A3 استفاده نکنید و از میلگرد A2 استفاده کنید چراکه در عملیات جوشکاری احتمال شکستگی آن افزایش پیدا میکند.

همچنین سایز میلگرد هرچه بزرگتر باشد احتمال ترک خوردگی آن در هنگام خم کاری  افزایش پیدا میکند پس توصیه می کنیم از میلگرد کوچکتر استفاده کنید.

[audio mp3="https://newapi.markazeahan.com/wp-content/uploads/2021/07/video_2021-07-20_12-44-59.mp3"][/audio]