پروفیل سی پرلین چیست؟

1 ماه پیش3235بازدید0دیدگاه4امتیاز (3 رای)
پروفیل سی پرلین چیست؟

کسانی که با صنعت ساخت ‌و ساز آشنایی دارند کلمه پروفیل آهن را بارها شنیده ‌اند. پروفیل انواع مختلف دارد که هرکدام ویژگی‌های منحصر به خود را دارند و برای کاربردهای مختلفی از ساخت در و پنجره گرفته تا استفاده در اسکلت ساختمان و غیره استفاده می ‌شوند. پروفیل سی پرلین نوع خاصی از پروفیل‌ است. در این مقاله به معرفی و بررسی پرلین و به‌ خصوص پروفیل سی پرلین می‌ پردازیم.

معرفی پروفیل پرلین C

پروفیل پرلین یک تیر یا میله افقی است که برای پشتیبانی ساختاری در سازه‌ ها و اغلب در قسمت زیر سقف استفاده می‌ شود. این پروفیل یا توسط تیرهای ساختمان و یا توسط دیواره ‌های خودش، پشتیبانی و حمایت می ‌گردد. از این نوع پروفیل‌ اغلب در ساختمان ‌های اسکلت فلزی استفاده می ‌شود ولی بعضاً در ساختمان ‌هایی با اسکلت چوبی نیز می ‌تواند جایگزین بعضی از تیرها شود. پرلین ‌های سقف، وزن عرشه سقف را تحمل می ‌کنند. عرشه سقف در واقع یک پنل چوبی، تخته لایه یا فلزی است که سطح سقف را به وجود می‌ آورد. این سطح معمولاً با نوعی ماده عایق در برابر شرایط محیطی پوشانده می ‌شود. این ماده عایق می‌ تواند بتن و یا سایر مواد عایق باشد.

پروفیل سی پرلین چیست

انواع پروفیل سی پرلین

پرلین ‌ها بارها و نیروهای سقف را به عناصر ساختاری اصلی که نگه ‌دارنده و محافظ سقف هستند، منتقل می ‌کنند. شکل و آرایش پرلین ‌ها بستگی به نوع و میزان بارها و فشارهای وارده به سقف و همچنین طول ورق ‌های محدودکننده دارد. پرلین ‌ها دارای انواع مختلفی می ‌باشند که بر اساس متریالی که از آن ساخته ‌شده ‌اند و شکلی که دارند، طبقه‌ بندی می ‌شوند. پرلین ‌های مختلف استفاده‌ های مختلفی نیز دارند. از جمله این موارد استفاده می‌ توان به تکیه ‌گاهی برای دیوارها و یا تیرچه‌ های کف سازه اشاره کرد.

پرلین ‌های استیل و فولادی جای پرلین ‌های چوبی را گرفته ‌اند. این پرلین ‌ها سبک ‌وزن هستند، ابعادشان ثابت است و در تغییرات شدید دمایی به ‌طور متوسط و نرمالی منبسط و منقبض می ‌گردند. اکثر پرلین‌ های فولادی توسط نورد سرد ساخته می ‌شوند که هزینه ساخت آن در مقایسه با نورد گرم، کمتر است.

پرلین‌ ها را می ‌توان بر اساس شکل آن ‌ها به‌ صورت زیر طبقه ‌بندی کرد:

  • پروفیل سی پرلین C purlin
  • پروفیل زد پرلین Z purlin
  • پروفیل پرلین سیگما SIGMA

معرفی پروفیل سی پرلین

پروفیل سی پرلین C purlin

پروفیل سی پرلین آسیا C purlin در واقع نوعی از پروفیل ‌های فولادی با مقطع باز است که شکلی شبیه شکل حرف انگلیسی C دارد. جنس این پروفیل‌ می ‌تواند از متریال ‌های مختلفی باشد. به ‌عنوان‌ مثال می‌ توان از ورق روی ‌اندود یا گالوانیزه و یا سایر انواع فولاد برای ساخت آن استفاده کرد. پرلینی که در سقف استفاده می ‌شود از جنس فولاد و ورق گالوانیزه است. از این ‌جهت، از فولاد برای ساخت آن استفاده می ‌کنند که می‌ خواهند این پروفیل‌ ها در برابر شرایط محیطی مانند خوردگی و رطوبت در امان باشند.

برای تولید و ساخت پروفیل سی پرلین ابتدا ورق ‌های فولادی را برش می‌ دهند. سپس ورق ‌ها وارد مرحله رول فرمینگ یا همان نورد سرد یا نورد گرم می ‌شوند. در مرحله پایانی و پس از گذراندن مرحله نورد گرم یا سرد، مرحله شکل‌ دهی به ورقه ‌ها انجام می ‌گردد.

کاربرد پروفیل سی پرلین C purlin

از جمله موارد کاربرد پروفیل سی پرلین می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده در سقف ‌ها

از پروفیل سی پرلین به‌ عنوان پوششی برای سقف ‌های سبک صنعتی، مانند سقف کارخانه‌ ها و سوله ‌ها، سقف کارگاه ‌ها و غیره استفاده می ‌شود.

  • استفاده در دیوارهای با کاربرد غیر باربری

از پروفیل سی پرلین در دیوارهای غیر باربر (دیوارهایی که وزن اصلی ساختمان را تحمل نمی ‌کنند) استفاده می ‌شود.

  • استفاده در دیوارها و ستون ‌ها

پروفیل سی پرلین در پوشش دیوارها نیز استفاده می ‌گردد. همچنین می ‌توان از آن در اتصال ستون ‌هایی که فاصله زیادی از هم دارند نیز استفاده کرد.

  • استفاده‌ های دیگر

می‌ توان از پروفیل سی پرلین در قاب ‌بندی درها، پیرایش سقف، پیرایش پنجره ‌ها، ریل‌ های جانبی و ریل‌ های نرده ‌ای استفاده نمود.

سایز پروفیل سی پرلین

سایزهای موجود برای پروفیل سی پرلین C purlin

پروفیل سی پرلین C purlin را می ‌توان در طیف گسترده ‌ای از ضخامت ‌ها، ابعاد و سایزها تولید و عرضه کرد. همچنین می ‌توان آن را طبق نیاز و خواسته مشتری در طول‌ های مختلف تولید و ارائه نمود تا به‌ راحتی بتوان آن را برای هر ساختمانی با هراندازه ‌ای به کار برد. اما طبق عرف، این پروفیل ‌ها در طول 6 متر، با ضخامت ‌های 2 میلی ‌متر، 2.5 میلی ‌متر و 3 میلی ‌متر و با ارتفاع 160 میلی ‌متر الی 240 میلی ‌متر روانه بازار می ‌شوند. به‌ طور کلی ابعاد پروفیل سی پرلین را بر اساس ارتفاع آن بیان می‌ کنند، مثلاً اگر ارتفاع پروفیل سی پرلین 180 میلی ‌متر باشد، آن را پروفیل C180 می ‌نامند.

مزایای استفاده از پروفیل سی پرلین C purlin

از جمله مزایای استفاده از پروفیل سی پرلین C purlin می ‌توان موارد زیر را نام برد:

  • پرلین C دیواره نازک، وزن سبک، استحکام بالا و عملکرد عالی دارد.
  • از آن ‌جایی‌ که ظرفیت باربری و انتقال بارها و فشارها در این پروفیل بسیار بالا است، از نظر قیمت پروفیل سی پرلین و مصالح حدود 40 درصد نسبت به ساختمان ‌های ساخته ‌شده با فولاد سنگین، بهتر عمل می ‌کند.
  • تهیه، تولید و حمل ‌و نقل این پروفیل به‌ راحتی انجام می ‌شود، بنابراین روند ساخت ساختمان ‌های فولادی را سرعت می ‌بخشد.
  • استفاده از پروفیل سی پرلین در ساخت ساختمان مقرون ‌به‌ صرفه است و مونتاژ قابل ‌اعتمادتری دارد.
  • این پروفیل دچار شکستگی نمی ‌شود و بنابراین برای استفاده در سقف‌ ها، تیرها و ستون ‌ها توصیه می ‌شود.
  • استفاده از این پروفیل‌ در ساختمان ‌های اسکلت فلزی مخصوصاً در کشورها و مناطق زلزله ‌خیز از جمله ایران به ‌شدت توصیه می‌ گردد.
  • اضافه و کم کردن قطعات و حمل قطعات پروفیل سی پرلین آسان است.
  • این پروفیل‌ قابل بازیافت و سازگار با محیط ‌زیست می ‌باشد.

فرق بین پروفیل سی پرلین C purlin و پروفیل زد پرلین Z purlin

در پروفیل زد پرلین عرض دو بال پروفیل متفاوت است. به همین دلیل، دو عنصری که ارتفاع استاتیک یکسانی دارند، به ‌راحتی با هم هم‌ پوشانی می‌ شوند و کاملاً به هم متصل می‌ گردند. اما عرض دو بال در پروفیل سی پرلین با هم برابر است. این پروفیل در پشتیبانی سازه ‌ای و ساختاری برای دیوارها، سقف و کف سازه و همین ‌طور در ایجاد مهاربند و ستون در سوله ‌ها استفاده می ‌شود. از دیگر تفاوت ‌های بین پروفیل سی پرلین C purlin و پروفیل زد پرلین Z purlin می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ممان اینرسی در پرلین Z از پرلین C بزرگ ‌تر است. همین امر باعث می‌ شود که پرلین Z بسیار یکپارچه ‌تر از پرلین C عمل کند.
  • پرلین‌ های Z را برخلاف پرلین ‌های C می ‌توان به‌ طور امتدادی روی ‌هم قرار داد. به همین خاطر در ساختمان ‌ها و سازه‌ هایی که دهانه ‌های پیوسته دارند، بهتر است از پرلین Z استفاده شود.
  • قدرت همپوشانی و قابلیت امتداد پرلین Z بیشتر از پرلین C است.
  • نصب و محاسبه پرلین C بسیار راحت ‌تر از پرلین Z می ‌باشد.
  • به خاطر نصب و محاسبه راحت پرلین C، از آن در سازه‌ های تک دهانه اسکلت فلزی و برای دیوارهای نگه‌ دارنده استفاده می ‌کنند. همچنین می ‌تواند به ‌عنوان پشتیبان دیوارها، کف و سقف نیز استفاده شود.
  • اگر ساختمان یا سازه اسکلت فلزی، با پنل‌ های سقفی ثابت یا گیره ‌دار نصب ‌شده باشد، بهتر است از پرلین Z استفاده شود.
ابعاد پروفیل سی پرلین

جمع‌ بندی

پروفیل ‌ها یکی از اجزای اصلی در هر سازه ‌ای هستند و انواع بسیار مختلفی دارند. هرکدام از این انواع، دارای کاربردهای خاص خود هستند. پروفیل سی پرلین C purlin یکی از این پروفیل ‌ها است که در سازه‌ های مختلف برای افزایش استحکام دیوارها، ستون و سقف سازه ‌ها استفاده می ‌شود. از این پروفیل می ‌توان در قاب ‌بندی درها، پیرایش پنجره ‌ها و درها و غیره نیز استفاده کرد. استفاده از این نوع از پروفیل، به دلیل استحکام بالا، وزن سبک، مقرون ‌به ‌صرفه بودن، حمل ‌و نقل و نصب آسان، قابل بازیافت بودن و مونتاژ قابل ‌اعتماد آن، در ساختمان ‌های اسکلت فلزی علی ‌الخصوص در مناطق زلزله ‌خیز پیشنهاد می ‌شود.برای مشاهده لیست قیمت قوطی آهن به سایت مرکزآهن مراجعه کنید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد