معرفی ورق شادولاین، ویژگی ها و کاربرد

8 ماه پیش3285بازدید2دیدگاه
معرفی ورق شادولاین، ویژگی ها و کاربرد

در دنیای امروز، سکونت در ساختمان ‌های مجهز که سطح بالایی از کیفیت و رفاه را برای ساکنان خود تأمین کنند، اهمیت زیادی یافته است. انسان ‌ها به حدی در مشغله‌ های کاری خود غرق ‌شده ‌اند که ترجیح می‌ دهند وقتی به منزل می ‌رسند، همه شرایط برای استراحت و آرامش آن ‌ها آماده باشد. در دنیای پرمشغله امروز، برای هیچ‌ کس خوشایند نیست که موقع بارش باران مجبور باشد برای جلوگیری از نشت آب به داخل خانه، راهکاری پیدا کند یا مجبور باشد برف جمع ‌شده در ورودی خانه خود را پارو نماید. به همین دلیل، در ساخت خانه‌ های امروز سعی می ‌شود از مصالحی استفاده گردد که در شرایط جوی مختلف بتوانند سطح قابل قبولی از رفاه را به ساکنان ارائه دهند. یکی از این مصالح ورق شادولاین است که در طی سال ‌های اخیر بیشتر مورداستفاده قرار می ‌گیرد. جهت اطلاع از قیمت ورق گالوانیزه می توانید به سایت مرکزآهن مراجعه کنید.

در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی ورق شادولاین از جنبه ‌های مختلف مانند ویژگی ‌ها، کاربرد، مزایا و معایب آن بپردازیم.

ورق شادولاین چیست

ورق شادولاین چیست؟

ورق شادولاین پروفیل‌ رنگی ساخته ‌شده از فولاد گالوانیزه است که دارای سطح موجدار و زاویه ‌دار می ‌باشد. اگر از رو به‌ رو به این پروفیل‌ نگاه کنید، طرحی شبیه به ذوزنقه یا سینوسی در مقطع برش ‌خورده این ورق‌ مشاهده خواهید کرد. ورق شادولاین در واقع شکل تکمیل یافته ‌ای از ورق ‌های راه ‌راه است که حدود 100 سال می ‌باشد در اروپا شناخته‌ شده است. شکل امروزی این ورق‌ در دهه 50 از ایالات ‌متحده آمریکا به اروپا آمد. سپس از حدود سال 1960 به ‌طور پیوسته و قابل ‌توجهی در ساخت ‌و ساز مورد توجه قرار گرفت. دلیل نام ‌گذاری ورق شادولاین این است که عمدتاً به ‌عنوان سایه ‌بان از آن‌ استفاده می ‌شود و در برابر نور خورشید طیف رنگی چشم‌ نوازی نشان می‌ دهند. هرچند که کاربرد این ورق‌ صرفاً به ‌عنوان سایبان محدود نمی ‌باشد، اما به ‌عنوان پوشش‌ های سقفی ایجاد کننده سایه، متداول ‌تر هستند.

امروزه از ورق‌ شادولاین عمدتاً در پوشش سقف ‌ها در مناطق دارای بارندگی استفاده می ‌شود. این ورق‌ را هم می ‌توان تنها و به ‌صورت پروفیل استفاده کرد و هم می ‌توان با قرار دادن عایق ‌هایی مثل آزبست، پشم ‌شیشه و پشم سنگ به‌ عنوان عایق و یا به ‌صورت ساندویچ پانل سقفی استفاده کرد. لیست قیمت ورق شیروانی را می توانید در سایت مرکزآهن مشاهده نمایید.

ویژگی های ورق شادولاین

نحوه ساخت ورق شادولاین

برای ساخت ورق‌ شادولاین از روش نورد سرد استفاده می ‌شود. در واقع ورق ‌های گالوانیزه فولادی تحت فرایند نورد سرد و خم ‌کاری قرار می ‌گیرند و مقطع‌ های ذوزنقه شکل در ابعاد مختلف بر روی این ورق‌ های گالوانیزه ایجاد می ‌شود. ابعاد ذوزنقه ایجاد شده بستگی به نوع سفارش و کاربرد ورق‌ شادولاین نهایی دارد. همچنین برای رنگ ‌آمیزی ورق‌ های شادولاین از رنگ کوره‌ ای استفاده می‌ گردد.

ابعاد ورق شادولاین

در حال حاضر حدود 60 نوع ورق شادولاین با ارتفاع 10 میلی ‌متر تا 200 میلی ‌متر در طول‌ های مختلف تولید می‌ شود. عرض ورق ‌های شادولاین نهایی نیز به‌ طور میانگین حدود 1 متر می ‌باشد. ولی طول ورق شادولاین می ‌تواند بسته به نوع سفارش مشتری در ابعاد مختلف برش خورده شود. به‌ طور معمول هر ورق شادولاین می ‌تواند فاصله تکیه ‌گاهی 10 متر تا 20 متری را تأمین کند.

ورق شادولاین ویژگی‌ ها و کاربرد آن بستگی به ابعاد ذوزنقه‌ ها دارد. هرچه تعداد ذوزنقه‌ ها بیشتر باشد، ورق شادولاین مقاومت بیشتری برای تحمل بار دارد. مهم ‌ترین مورد در انتخاب و کاربرد ورق شادولاین میزان بار زنده و مرده وارد بر سقف می ‌باشد. چون ورق شادولاین باید مقاومت کافی برای تحمل مجموع بار زنده و مرده وارد بر سقف را داشته باشد. البته وقتی ورق‌ های شادولاین به ‌صورت شیب ‌دار استفاده می‌ شوند عملکرد اصلی آن ‌ها ریزش خود به ‌خود آب باران و برف می ‌باشد. بنابراین انتظار تحمل بار زیادی از آن‌ها وجود ندارد.

خصوصیات ورق شادولاین

ورق شادولاین به‌ عنوان یکی از مصالح ساختمانی رایج در صنعت ساختمان، عمدتاً مناسب برای اجرای سقف ‌های شیروانی می ‌باشد. این ورق علاوه بر کاربرد چند منظوره، از طریق ایجاد سایه، زیبایی خاصی به محوطه می ‌بخشد. به جرات می ‌توان گفت که مهم ‌ترین ویژگی ورق شادولاین، تبدیل کردن نمای ساختمان از حالت سنتی به حالت مدرن می ‌باشد. البته باید توجه داشت که انواع مختلف ورق ‌های موجدار در بازار وجود دارند که به دلیل شباهت به ورق شادولاین ممکن است به ‌اشتباه گرفته شوند. ورق شادولاین سه ویژگی شاخص دارد که عبارتند از:

  1. گالوانیزه بودن: ورق‌ شادولاین بایستی حتماً از فولاد گالوانیزه ساخته شود تا در برابر رطوبت آب و باران دچار خوردگی نشده و عملکرد اصلی خود را در طی زمان حفظ کند.
  2. موج ‌دار بودن: ورق شادولاین با ویژگی اصلی موج ‌های ذوزنقه ‌ای یا سینوسی شکل خود، شناخته می ‌شود.
  3. رنگی بودن: می ‌توان گفت ویژگی شاخص ورق شادولاین داشتن رنگ ‌های مختلف است. ورق ‌های گالوانیزه پس از نورد سرد و خم ‌کاری، رنگ می‌ شوند. رنگ کردن ورق ‌های شادولاین علاوه بر زیبایی ظاهری، موجب ایجاد یک لایه محافظ در برابر رطوبت شده و مقاومت ورق در برابر سقف را افزایش می‌ دهد. رنگ ‌های مورداستفاده در تولید ورق ‌های شادولاین دارای کدهای استاندارد و در طیف قرمز، آبی، طوسی، زرد و سبز می‌ باشد.

نحوه ساخت شادولاین

مقاومت در برابر عوامل مختلف

ضمن اینکه این ورق جزء مصالح سبک محسوب می ‌شود و به همین دلیل در صورت بروز حوادثی مثل زلزله، سیل و آتش ‌سوزی آسیب زیادی به ساکنان داخل ساختمان وارد نمی ‌کند. از سوی دیگر، به دلیل استفاده از فولاد در ساخت ورق‌ شادولاین، در برابر آتش ‌سوزی مقاوم است. همچنین با ترکیب ورق شادولاین با عایق‌ هایی از قبیل فوم پلی یورتان، پشم سنگ و پشم ‌شیشه می ‌توان ورق ‌هایی با خاصیت عایق بودن در برابر صوت و حرارت تولید کرد.

استفاده از ورق گالوانیزه در ساخت ورق شادولاین موجب مقاومت بالای این ورق در برابر زنگ‌ زدگی و خوردگی شده و آن را تبدیل به یک گزینه مناسب در مناطق پر بارش نموده است. همچنین در صورت طراحی مناسب و استفاده از ورق‌ شادولاین مناسب، نیاز به روش ‌های دشوارتر و پرهزینه‌ تر مثل بتن‌ ریزی و تیرچه ‌های سقفی از بین می ‌رود. به ‌علاوه، ورق‌ های شادولاین در ضخامت ‌های مختلف از 2/0 میلی‌ متر تا 8/0 میلی ‌متر تولید می‌ شوند و در برابر اعوجاج، تغییر رنگ، خوردگی، حرارت و رطوبت مقاومت بالایی دارند.

تولید، حمل و اجرای آسان و مقرون به ‌صرفه

تولید ورق‌ شادولاین آسان است و به همین دلیل، دسترسی به آن‌ در همه بازارهای محلی راحت می ‌باشد. ضمن اینکه این ورق به دلیل سبک و کم‌ حجم بودن، هزینه حمل بالایی ندارد. از لحاظ اقتصادی نیز کاربرد ورق‌ شادولاین مقرون‌ به ‌صرفه است. همچنین اجرای سقف ‌های شیروانی با استفاده از ورق شادولاین از سرعت و سهولت بالایی برخوردار می ‌باشد.

زیبایی

استفاده از ورق‌ های شادولاین در طی سال ‌های اخیر به دلیل مسائل زیبایی‌ شناسی از محبوبیت بیشتری برخوردار شده است. چرا که این ورق ‌ها با داشتن طرح ‌های ذوزنقه ‌ای و راه‌ راه، نمای خاصی به ساختمان می ‌دهند. ضمن اینکه ورق شادولاین در رنگ‌ بندی ‌های مختلف تولید می ‌شود و یکی از اجزای ساختمان است که استفاده از آن در رنگ ‌های مختلف، تنوع رنگی خاصی به ساختمان می ‌بخشد.

کاربرد ورق شادولاین

کاربرد ورق شادولاین

ورق ‌های شادولاین در ابتدا به‌ عنوان ساندویچ پانل استفاده می ‌شدند. اما امروزه عمده‌ترین کاربرد آن‌ ها در قسمت بام خانه‌ ها می ‌باشد. در این حالت ورق شادولاین می ‌تواند یا به ‌عنوان پوسته سقف باربر بدون عایق حرارتی استفاده شود و یا به‌ عنوان پوسته باربر زیر سقف به ‌صورت تک پوسته با عایق حرارتی استفاده گردد. در ساده‌ ترین حالت نیز این ورق می ‌تواند به ‌عنوان پوشش بیرونی سقف برای انتقال آب باران یا برف از روی سقف به سمت زمین در روزهای بارانی و به عنوان سایه ‌بان در روزهای آفتابی استفاده شود. امروزه ورق‌ شادولاین به طرز چشمگیری به ‌عنوان سقف‌ پارکینگ ‌های چند طبقه مدرن مورد استفاده قرار می‌ گیرد. علاوه بر این، ورق شادولاین در موارد زیر نیز به کار می‌ رود:

  • سقف‌ پارکینگ ‌های عمومی
  • پارتیشن ‌بندی کارگاه ‌ها یا کارخانه‌ ها
  • سقف انبارهای روباز مواد شیمیایی
  • پوشش روی محل دپوی سنگدانه‌ ها در کارخانه ‌های بتن
  • ساخت اقامتگاه‌ های پیش ‌ساخته
  • ایجاد بازارهای محلی
  • برپایی نمایشگاه‌ های روباز

 مزایای ورق شادولاین

مزایای ورق شادولاین

به‌ طور کلی می‌ توان گفت ویژگی‌ های ورق‌ شادولاین دلیل برتری و مزیت این محصول نسبت به سایر مصالح ساختمانی مشابه می ‌باشد .عمده‌ ترین مزایای ورق شادولاین شامل موراد زیر می‌ شود:

  • مهم‌ ترین مزیت ورق‌ شادولاین، مقاومت و دوام بالا در برابر رطوبت و بارش باران و برف می ‌باشد. چون هم از فولاد گالوانیزه تولید می‌ شود و هم یک پوشش رنگ بر روی آن‌ قرار می ‌گیرد که زنگ ‌زدگی و خوردگی را به حداقل می ‌رساند.
  • وزن واحد طول ورق شادولاین حدود 5 کیلوگرم و سبک ‌تر از سایر ورق‌ های فولادی مشابه می ‌باشد. به همین دلیل از ایمنی بیشتری در برابر زلزله و ریزش سقف برخوردار است.
  • نصب و مونتاژ ورق شادولاین به‌ آسانی و در زمان کمتری انجام می‌ شود.
  • ورق‌ شادولاین با داشتن طراحی زیبا و رنگ ‌های متنوع گزینه مناسبی برای زیباسازی ساختمان ‌های قدیمی می‌ باشد و می ‌تواند نمود مدرنی از ساختمان ‌ها نشان دهد.
  • ورق‌ شادولاین چیدمان یکپارچه ‌ای بر روی سقف ایجاد می ‌کند.
  • جنس ورق‌ شادولاین در برابر شکست و ضربه مقاوم است.
  • طول عمر ورق شادولاین بیشتر از سایر مصالح مشابه و تا بیش از سی سال می ‌باشد.
  • حمل ورق‌ شادولاین به محل پروژه و انتقال آن‌ به سقف به دلیل نوع موج ‌ها و سبکی وزن، آسان است.

معایب ورق شادولاین

ورق شادولاین تنها یک ضعف نسبت به سایر ورق‌ های مشابه در بازار دارد. به دلیل استفاده از فولاد گالوانیزه و رنگ کوره‌ ای در تولید ورق‌ شادولاین این ورق دارای قیمت بیشتری نسبت به سایر ورق ‌های شیروانی است. ضمن اینکه فرایند تولید ورق شادولاین زمان ‌بر تر بوده و هزینه تولید را تحت تأثیر قرار می ‌دهد. از سوی دیگر، در تولید ورق‌ شادولاین از رنگ‌ های استاندارد استفاده می ‌شود که موجب بالا رفتن قیمت نهایی محصول می ‌گردد. البته باید در نظر داشت که طول عمر این ورق‌ انقدر بالا است که نیاز به تعویض ندارد و هزینه اولیه برای نصب این ورق‌، در طول زمان استفاده جبران خواهد شد.

جمع ‌بندی

در طی سال ‌های اخیر، ورق‌ شادولاین به دلیل ویژگی ‌ها و کاربردهای خود موردتوجه بسیاری از سازندگان و پیمانکاران قرار گرفته است. ورق‌ شادولاین از فولاد گالوانیزه و به‌ صورت موجدار و رنگی ساخته می ‌شود. این ورق‌ عمدتاً برای سقف ‌های شیروانی و انتقال آب برف و باران به زمین استفاده می ‌گردد. مقاومت ورق‌ شادولاین در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی، موجب افزایش طول عمر آن‌ می ‌شود. از سوی دیگر این ورق سبک وزن است و به همین دلیل از ایمنی مطلوبی در برابر زلزله و سیل برخوردار می ‌باشد. تنها ضعف ورق‌ شادولاین قیمت تمام ‌شده آن است که ناشی از طولانی بودن فرایند تولید و گران بودن مواد اولیه مصرفی می ‌باشد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انواع ورق شیروانی می توانید به مقاله مربوطه در سایت مرکزآهن مراجعه نمایید.

نویسنده :شیرین اسماعیلی
پروفایل

با ۷ سال تجربه در تولید محتوای دیجیتال و مدیریت شبکه‌های اجتماعی، در نگارش مقالات سئو و محتوای تخصصی حوزه آهن و فولاد مهارت دارم. هدف من ارائه اخبار به‌ روز و تحلیل‌های دقیق بوده تا مخاطبان را با تغییر و تحولات این صنعت آگاه سازم.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد
نظرات ارسال شده
  • ارسال شده توسط 0903236**** 3 سال پیش
    سلام ممنون از وب سایت خوبتون لطفا در مورد شغل هایی که در حوزه فولاد و آهن پر در آمد تر هستند هم مطالبی ارائه دهید. با تشکر.
    • ارسال شده توسط پشتیبان 5 3 سال پیش
      با سلام سپاس از توجه شما، در اسرع وقت مطلب درخواستی منتشر می گردد.