تفاوت لوله مانیسمان رده 20 و 40

2 هفته پیش2048بازدید0دیدگاه
تفاوت لوله مانیسمان رده 20 و 40

لوله‌های مانیسمان از شناخته‌شده‌ترین لوله‌های فولادی هستند که طبق استانداردهای مشخص در کیفیت بالایی ساخته می‌شوند. لوله‌های مانیسمان برای انتقال آب بدون نشتی و خوردگی تاسیسات انتقال، به‌کار می‌رود. این لوله‌ها با توجه به نوع و دسته‌بندی آنها، در اندازه‌ها و ضخامت‌های مختلف تولید می‌شوند. لوله مانیسمان رده 20 و 40 از مهم‌ترین و پرکاربردترین لوله‌های مانیسمان به شمار می‌آیند که اطلاعات و بهترین خدمات فروش این لوله‌ها را می‌توانید در مرکز آهن دریافت کنید.

رده لوله مانیسمان چیست؟

در واقع رده لوله مانیسمان پارامتری برای طبقه‌بندی و روشی برای مشخص کردن نوع لوله بدون درز است. فاکتورهایی نظیر: میزان تحمل تنش، جنس، ویژگی‌ها و مشخصه‌های لوله در نام‌گذاری و محاسبه رده‌ها تاثیرگذار است. استانداردهای ANSI، ASME و API به‌طور معمول برای رده‌بندی لوله‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. بر این اساس مشخصات فنی لوله‌ها را رده‌بندی می‌کنند.

  • تعیین رده لوله مانیسمان براساس ضخامت لوله‌ها ANSI
  • تعیین رده لوله مانیسمان براساس شاخص وزنی لوله‌ها ASME
  • تعیین رده لوله مانیسمان براساس استاندارد API آمریکا

در تولید انواع مختلف لوله مانیسمان رده 20 و 40 کلیه استانداردها مدنظر تولیدکنندگان قرار می‌گیرد تا سایزها، ضخامت‌ها و همینطور کیفیت محصولات، مرحله تایید بازرسان را به خوبی طی کند. کیفیت تایید شده در این مرحله بر قیمت لوله مانیسمان بی‌تاثیر نیست.

لوله‌های مانیسمان پس از طی این مرحله بر اساس مطالعات مکانیک سیالات و تعیین رده لوله مورد نیاز، در صنایع گوناگونی چون صنایع پتروشیمی، صنایع نفت و گاز، صنایع هیدرولیک و جک‌سازی، صنایع کشتی سازی و ساختمان، مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

معرفی رده لوله مانیسمان

معرفی لوله مانیسمان رده 20

لوله‌ای است که با حرارت دادن شمش فولادی در درجه حرارت‌های بالا، به‌صورت یک‌پارچه و بدون درز Seemless ساخته می‌شود. شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که عدد 20 یا 40 و 80 در این لوله‌ها نشانه چیست؟ این اعداد نشان‌دهنده درجه ضخامت دیواره لوله، فشار لوله و نیز استحکام کششی آن است. اما ویژگی‌های مهم لوله مانیسمان رده 20 عبارت‌اند از:

  • این لوله در سایزهای 2/1 تا 8 اینچ در بازار موجود است.
  • ضخامت لوله مانیسمان رده 20 بسته به سایز آن بین 7/2 تا 6 میلی‌متر متغیر خواهد بود.
  • قطر دهانه لوله مانیسمان رده 20 نیز نسبت به سایز آن بین 13/2 تا 91/21 سانتی متر متغیر است.
  • در برندهای صادراتی اهواز، دقیق کاوه و برندهای وارداتی چین و اوکراین در بازار دادوستد می‌شود.
  • موارد کاربرد: لوله کشی گاز توکار منازل، آتش‌نشانی، تاسیسات موتورخانه و فن کویل (از این رو این نوع لوله را با نام لوله توکار نیز می‌شناسند.)

معرفی لوله مانیسمان رده 40

لوله بدون درز رده 40 پرکاربردترین انواع لوله در صنایعی است که حساسیت بالا و فشار زیاد را برای انتقال تولیدات خود در نظر دارند؛ از جمله صنایع نفت‌وگاز و پتروشیمی. البته که از لوله مانیسمان رده 80 نیز برای این کاربرد استفاده می‌شود، ولی انتخاب اول مهندسان لوله مانیسمان رده 40 است.

برای ساخت این لوله‌ها به منظور بالابردن استحکام و تحمل‌پذیری شرایط سخت درصد کربن به کار رفته را کاهش می‌دهند (در بازه 2/0 تا 25/0 درصد). این موضوع باعث می‌شود درصد حضور فولاد (آهن) در این لوله‌ها ریسک خوردگی و زنگ‌زدگی را پررنگ‌تر کند. برای جلوگیری از رخداد این عارضه، سطح لوله‌ها را گالوانیزه می‌کنند.

البته اگر محافظت از خوردگی مدنظر مهندسان پروژه نباشد این لوله به صورت فولاد ضدزنگ نیز در بازار موجود است. اما ویژگی‌های متمایز لوله‌های مانیسمان رده 40 عبارت‌اند از:

  • این لوله قابلیت ماشین‌کاری و جوش‌پذیری بالایی دارد.
  • انعطاف‌پذیری این لوله‌ها به نسبت استحکامی که دارند قابل توجه است.
  • این لوله‌ها اکثرا در گرید‌های A106، St52 و St37 تولید و روانه بازار می‌شوند.
  • ضخامت لوله مانیسمان رده 40 از رده 20 بیشتر است.

معرفی لوله مانیسمان رده 80

میزان تحمل فشار لوله رده 80 از سایر لوله‌های مانیسمان بیشتر است. جایی که ضخامت لوله اهمیت پیدا می‌کند، نگاه‌ها بین لوله رده 40 و رده 80 به سمت لوله مانیسمان رده 80 متمایل می‌شود. ویژگی‌هایی که باعث می‌شود این لوله از انواع دیگر لوله‌های مانیسمان متمایز شود عبارت است از:

  • این لوله‌ها در سایزهای 8/1 تا 24 اینچ بدون درز و از سایز 26 اینچ به بالا به‌صورت درز مخفی تولید می‌شوند.
  • ضخامت لوله مانیسمان رده 80 از 41/2 تا 96/30 میلی‌متر متغیر است. علت این تغییرات، تفاوت قطر داخلی و خارجی لوله برای سایزهای مختلف است.
  • وزن لوله مانیسمان رده 80 نیز به تناسب سایز و ضخامت آن متغیر است.
  • این لوله‌ها در برندهای داخلی دقیق کاوه، فولاد اصفهان، نورد، ساوه، لوله اهواز و برندهای خارجی تناریس و اوکراینی در بازار عرضه می‌شوند.

تفاوت لوله مانیسمان رده 20 و رده 40

تفاوت در رده لوله‌های مانیسمان نشان‌دهنده تفاوت‌های کلیدی در ویژگی‌های اساسی لوله مانیسمان رده 20 و 40 است. این موارد عبارت‌اند از:

  • تمایز از نظر میزان ضخامت و قطر لوله: قطر خارجی این لوله‌ها ممکن است یکسان باشد؛ اما وجه تمایز این دو، در بیشتر بودن قطر داخلی لوله رده 40 و در نتیجه بیشتر شدن ضخامت آن است.
  • تمایز از نظر تحمل فشار و مقاومت: تحمل فشار لوله‌ رده 40 با توجه به ضخامت بیشتر از تحمل فشار در لوله رده 20 بیشتر است.
  • تمایز از نظر نوع کاربرد: به دلیل دو تفاوتی که ذکر شد، از لوله‌های رده 20 در انتقالات و صنایع سبک استفاده می‌شود در حالی که لوله‌های رده 40 علاوه بر این مصارف، در صنایع سنگین نیز کاربرد دارند.
  • تمایز از نظر قیمت: قیمت لوله‌ رده 40 با توجه به ویژگی‌های‌ آن از رده 20 بالاتر است.
روش توبید لوله مانیسمان

روش تولید لوله مانیسمان رده 40 و رده 20

مراحل ساخت لوله مانیسمان رده 20 و 40 را می‌توان به صورت زیر خلاصه کرد:

  1. شمش فولادی در کوره اجاق دوار ذوب می‌شود.
  2. مرحله بعد سوراخ‌کاری است.
  3. سپس طی مراحل غلتک نورد، آنیلینگ، تاب‌گیری لوله بدون درز در سایز بزرگ تولید می‌شود.
  4. طی فرایند کشش سرد یا گرم، لوله به سایزهای کوچک‌تر درمی‌آید.
  5. مرحله پایانی ماشین‌کاری است.

جمع‌بندی

لوله‌های مانیسمان با ویژگی‌های متفاوتی که دارند در صنایع سبک و سنگین کاربرد فراوانی دارند. شما می‌توانید اطلاعات بیشتر در مورد شرایط خرید و قیمت انواع رده این لوله را از سایت مرکز آهن دریافت کنید.

نویسنده: مرکزآهن
مرکزآهن

مرکزآهن، مرجعی تخصصی و به روز برای کسب دانش و اطلاع از آخرین تحولات بازار آهن و فولاد است. با وبلاگ جامع ما، همیشه از آخرین اخبار و اطلاعات این صنعت آگاه باشید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد
0