قیمت هر متر سبک سازی ساختمان

3 ماه پیش14719بازدید0دیدگاه3.4امتیاز (25 رای)
قیمت هر متر سبک سازی ساختمان

سبک سازی ساختمان یکی از روش ‌هایی است که امروزه برای جلوگیری از کم شدن تلفات جانی و خسارات حوادث طبیعی مثل زلزله، سیل و غیره مورد استفاده قرار می ‌گیرد. تعریف استحکام، در ساختمان ‌های قدیمی با استفاده از مصالح سنگین مثل آجر گره خورده بود. همین امر سبب می‌ شد که ساختمان در برابر حوادث طبیعی مثل زلزله یا سیل زیاد مقاوم نباشد و در صورت تخریب ساختمان، خسارت مالی و جانی زیادی به وجود آید. به علت وزن بالا و افزایش قیمت تیرآهن و میلگرد، مهندسان در سال ‌های اخیر تلاش ‌های زیادی کرده ‌اند تا در متریال مورد استفاده در ساختمان ‌سازی تغییراتی به وجود آورند و از مصالح سبک ‌تری استفاده کنند. در این مطلب قصد داریم قیمت هر متر سبک سازی ساختمان را زیر ذره ‌بین قرار دهیم.

هدف از سبک سازی ساختمان

همان ‌طور که در بالا اشاره کردیم، سبک سازی ساختمان از روش‌ های نوین و دانش ‌بنیان در زمینه ساخت و ساز به شمار می ‌رود که به منظور کاهش هرچه بیشتر خسارات مالی و تلفات جانی در صورت رخ دادن بلایا و حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله انجام می ‌شود. امر سبک سازی ساختمان به ویژه در مناطق حادثه‌ خیز و مستعد حوادثی مانند زلزله و سیل از ضروریات به شمار می ‌رود. چرا که نتایج مهمی چون کاهش خسارات مالی و جانی، کاهش هزینه ‌های ساخت، افزایش سرعت ساخت ‌و‌ ساز، افزایش عمر مفید سازه و نیز صرفه‌ جویی در مصرف انرژی را در پی دارد.

با توجه به این موضوع که کشورمان جزء مناطق پرحادثه جهان به شمار می ‌رود، نیاز جامعه به ساختمان ‌ها و مسکن‌ هایی که با روش‌ ها و مصالح جدید، سبک و مقاوم ساخته شوند، روز به روز افزایش می ‌یابد. سبك سازی از مباحث نوین در علم ساختمان ‌سازی محسوب می ‌شود كه هر روزه شاهد گسترش استفاده از آن و پیشرفت روش ‌های آن هستیم. استفاده از این فناوری در ساخت ‌و ساز به كاهش وزن تمام ‌شده ساختمان می ‌انجامد که علاوه بر صرفه ‌جویی در هزینه، زمان و انرژی به کاهش زیان ‌های ناشی از حوادث طبیعی نیز خواهد انجامید و صدمات ناشی از تخریب وزن زیاد ساختمان به حداقل می ‌رسد.

اما سؤال اساسی در اینجا است که قیمت هر متر سبک سازی ساختمان به صورت تخمینی چقدر خواهد بود و آیا سبک ‌سازی ساختمان از نظر اقتصادی نیز قابل توجیه و مقرون به صرفه خواهد بود؟ در ادامه مطلب تلاش خواهیم کرد تا با بررسی موارد گوناگون مؤثر در این امر، به این پرسش اساسی پاسخ دهیم.

قیمت سبک سازی ساختمان

مصالح جدید در سبک سازی ساختمان

اولین قدم در برآورد قیمت هر متر سبک سازی ساختمان این است که با مصالح سبک آشنا شویم. زیرا محوریت سبک سازی ساختمان بر روی مصالح سبک متمرکز شده و هزینه نهایی پروژه تا حد زیادی به آن‌ ها وابسته است. بخش عمده ‌ای از مباحث مربوط به سبك سازی ساختمان و تکنیک ‌های رایج در آن، از همین شناخت سرچشمه می‌ گیرد. مصالح سبك به آن دسته از مصالحی گفته می ‌شود كه وزن مخصوص و اسمی آن ‌ها از نمونه ‌های مشابه و سنگین آن‌ ها، كمتر است و استفاده از آن ‌ها در امر ساختمان ‌سازی به كاهش وزن كلی ساختمان منجر خواهد شد. در یک نگاه کلی می ‌توان مصالح سبک را به دو دسته مصالح سبك سازه‌ ای و مصالح سبك غیر سازه ‌ای تقسیم‌ بندی کرد.

دو روش کلی برای سبک سازی ساختمان وجود دارد. یکی از آن ‌ها استفاده از نقشه‌ ای برای ساختمان است که استفاده از مصالح سنگین و ستون ‌ها به حداقل برسد. دیگری نیز استفاده از مصالح سبک به‌ جای مصالح سنگین است. استفاده از اسکلت بتنی سبک و اسکلت فلزی سبک می ‌تواند در کاهش وزن کلی ساختمان بسیار مؤثر باشد. بتن سبک خود به سه دسته کلی بتن سبک دانه، بتن اسفنجی و بتن بدون ریز دانه تقسیم ‌بندی می ‌شود. اسکلت فلزی سبک نیز با اسکلت فولادی سبک یا ال اس اف امکان ‌پذیر است. سبک کردن اجزای باربر ساختمان نیز با استفاده از انواع متریال سبک و پیشرفته ممکن می ‌شود. جهت اطلاع از قیمت تیرآهن 16 اصفهان و سایر محصولات فولادی می توانید به سایت مرکزآهن مراجعه نمایید.

محاسبه قیمت سبک سازی ساختمان

تاثیر اسکلت سازه بر قیمت هر متر سبک سازی ساختمان

سازه ال اس اف برترین سازه در زمینه سبک سازی اسکلت فلزی ساختمان محسوب می‌ شود که با داشتن قابلیت ‌های مختلف و همچنین اجرای پلان ‌های خاص معماری توانسته است نظر کارفرمایان زیادی را به خود جلب کند. از بزرگ ‌ترین مزایای این اسکلت سبک آن است که قابلیت بازیافت دارد. یعنی هم دوستدار محیط ‌زیست است، هم هزینه ‌های مربوط به بازسازی و نوسازی را تا حد زیادی کاهش می‌ دهد و هزینه کمتری را نسبت به اسکلت‌ های فلزی مرسوم و سنگین به کارفرما تحمیل می ‌کند. اجرای این اسکلت از سرعت بالایی برخوردار است. از این اسکلت سبک ال اس اف می ‌توان برای سبک سازی ساختمان ‌های مسکونی، مدرسه، اداره ‌ها و غیره بهره برد و با انواع سبک‌ های معماری و طراحی داخلی سازگار است.

سبک سازی سقف ساختمان

از جمله مهم ‌ترین بخش ‌های یک بنا را می ‌توان سقف آن دانست زیرا که بیرونی‌ ترین قسمت ساختمان بوده و فشارهای وارده بر آن بسیار زیاد است پس فرایند سبک سازی آن باید با نهایت دقت انجام شود تا از استانداردهای لازم برخوردار باشد. سقف عرشه فولادی، سقف دال بتنی، سقف تیرچه ‌بلوک و سقف تیرچه کرومیت از رایج‌ ترین سقف ‌های سبکی هستند که قابلیت اجرا دارند.

ایده اصلی در اجرای سقف ‌های سبک بر پایه ایجاد حفره بین مصالح و یا توخالی بودن عناصر سازنده است. پس در قسمت ‌هایی که به بتن نیاز نیست، بتن اضافی حذف می ‌شود و معمولاً با المان ‌های سبک و توخالی که معمولاً از جنس پلاستیک هستند، جایگزین می‌ گردد. به طور کلی باید دانست که هرچه میزان کمتری بتن در سقف به کار رود، وزن سقف کاهش می ‌یابد. همچنین هرچه میزان فولاد به کار رفته سقف کمتر باشد، قیمت هر متر سبک سازی ساختمان کاهش می ‌یابد. برای مطالعه مقاله قیمت ساخت هر متر مربع ساختمان در سال 1401 به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

مصالح جدید در سبک سازی ساختمان

تاثیر دیوار سازه بر قیمت هر متر سبک سازی ساختمان

یکی از راهکارها برای کاهش وزن ساختمان این است که از دیوارهای سبک در ساختمان استفاده کنیم. انواع دیوارهای سبک شامل دیوار سبک‌ تری دی پنل، دیوار سبک هبکلس، درای وال و دیوار سبک ساندویچ پانل است. اجرای آن‌ ها مزایایی چون سبکی، مقاومت، دوام، مقاومت در برابر آتش، سهولت در اجرا، کاهش هزینه ‌های عمومی ساخت، صرفه‌ جویی در مصالح، تخریب کمتر محیط ‌زیست و غیره را در پی دارد. استفاده از دیوارهای سبک و از پیش ساخته می ‌تواند در افزایش سرعت اجرای پروژه نقشی کلیدی داشته باشد.

تاثیر نمای ساختمان بر قیمت هر متر سبک سازی ساختمان

امروزه در بسياري از شهرهاي بزرگ جهان، ضوابط و مقررات ویژه ‌ای را در ارتباط با سيما و کالبد شهر وضع می ‌کنند. این امر به هماهنگي در نماي بيروني ساختمان ‌ها و همگونی محيط شهری از جنبه‌ های مصالح سبک، رعايت اصول هماهنگی و تناسبات منجر می ‌شود. استفاده از فناوری ‌های جديد در ساخت و توليد مصالح، علاوه بر تأثیری که در سبک سازی نما و کاهش وزن ساختمان دارد، می ‌تواند به کاهش خطرات احتمالی در هنگام بروز حوادث غیر مترقبه نیز منجر شود.

نمای ساختمان چوبی، نمای پی ‌وی ‌سی، نمای کامپوزیت، نمای بایرامیکس، نمای اتیکس، نمای مونولیت، نمای بتنی سبک، نمای پلیمری و غیره از انواع مصالح سبکی هستند که از قابلیت اجرا برای نمای ساختمان ‌های مختلف برخوردار می ‌باشند. استفاده از آن‌ ها به‌ جای متریال نمای سنتی، باعث کاهش قیمت هر متر سبک سازی ساختمان خواهد شد.

برآورد قیمت هر متر سبک سازی ساختمان

تخمین قیمت هر متر سبک سازی ساختمان بر اساس دو فاکتور مهم فعالیت ‌های مهندسین ناظر و میزانی که وزن ساختمان تقلیل یافته، خواهد بود. اسکلت سبک، دیوار سبک و سقف سبک سه جزء اصلی سبک سازی ساختمان به شمار می‌ روند. قیمت اجرای آن ‌ها باید قبل از اجرای پروژه برآورد شود تا از غافلگیری در هنگام اجرای پروژه جلوگیری به عمل آید. با توجه به نوسانات شدید در بازار کشورمان باید گفت که تخمین قیمت هر متر مربع سبک سازی ساختمان، کاری بسیار سخت و تقریباً ناممکن می‌ باشد و به عوامل متعددی وابسته است اما به صورت تخمینی به شرح زیر می‌ باشد:

  • قیمت سازه اسکلت فلزی سبک ال اف سی به ازای هر متر مربع زیر بنا جهت پروژه‌ های مسکونی بین 2/1 تا 8/1 میلیون تومان تخمین زده می‌ شود.
  • قیمت سازه اسکلت فلزی سبک ال اف سی به ازای هر متر مربع زیر بنا جهت پروژه ‌های تجاری و کارگاهی بین 3/1 تا 7/1 میلیون تومان برآورد می ‌گردد.
  • قیمت سبک سازی ساختمان به ازای هر متر مربع زیر بنا جهت پروژه‌ های مسکونی بین 5/3 تا 8 میلیون تومان برآورد می ‌شود.
  • قیمت سبک سازی ساختمان به ازای هر مترمربع زیر بنا جهت پروژه ‌های تجاری و کارگاهی به صورت پیمانکاری بین 3 تا 7 میلیون تومان برآورد می ‌گردد.

البته باید به این نکته توجه داشت که تمامی قیمت ‌های ذکر شده به صورت تخمینی هستند. این قیمت ‌ها در مناطق مختلف کشور متفاوت است. همچنین نوسانات قیمت روز تیرآهن و میلگرد و تورم بازار نیز در افزایش قیمت ‌ها بسیار مؤثر خواهد بود.

جمع ‌بندی

همواره باید موازین و آیین ‌نامه ‌های ساختمانی در سبک سازی ساختمان رعایت گردد و حتماً از متخصصین این امر استفاده شود. زیرا عملیات غیر اصولی سبک سازی ساختمان نه تنها در برابر زلزله امتیازی محسوب نمی ‌گردد، بلکه پایداری کلی ساختمان را نیز تحت ‌الشعاع خود قرار خواهد داد. در این مطلب سعی کردیم به تعیین عوامل مؤثر در قیمت سبک سازی ساختمان بپردازیم تا برآوردی از قیمت هر متر سبک سازی ساختمان داشته باشیم. می ‌توان گفت برآورد دقیق قیمت ‌ها امری ناممکن می ‌باشد و تغییر قیمت‌ ها نیز به امری عادی تبدیل شده است. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد