با نگاهی ساده به اطراف خود میتوانید وسایل زیادی را ببینید که در آنها از پین استفاده شده است. در قطعات و ماشینهای الکتریکی گرفته تا قفسههای کابینتها، پینها حضور دارند. یکی از مواد پرکاربرد در تولید این محصول، میلگرد ساده است. پین میلگرد ساده انواع مختلفی مانند استوانهای، مخروطی، شیاردار و لولهای چاکدار دارد. هرکدام از این محصولات با توجه به ویژگیهای خود کاربردهای گوناگونی دارند. برای اطلاع از قیمت میلگرد ساده و مشخصات این محصول به لینک مربوطه در سایت مرکزآهن مراجعه کنید.
پین یکی از مهمترین بخشها در هنگام اسمبل کردن است. بسیاری از افراد به این محصول، اتصالدهنده نیز میگویند. کار پینها برقراری اتصال بین قطعات مختلف یک دستگاه است. پینهای صنعتی در مدلها و انواع متنوعی ساخته میشوند. صنایع مختلفی به پینها وابسته هستند. این محصولات از ساخت ماشین آلات مختلف گرفته تا دندانپزشکی کاربرد دارند.
پینها در طیف گسترده و متنوعی از اشکال و ابعاد، طراحی و تولید میشوند. به همین دلیل، پیش از استفاده در پروژهها، بهتر است با انواع آن آشنا شوید. گاهی شما به اتصالدهندههای بزرگ و گاهی نیز به اتصالدهندههای خیلی کوچک نیاز دارید. انتخاب یک پین خوب بدون توجه به نوع پروژه، دشوار به نظر میرسد. هر اندازه کیفیت اتصالدهنده بهتر باشد، کیفیت اتصال و درنهایت اسمبل نیز قویتر میشود. بهاینترتیب میتوانید پروژه باکیفیتتری را به مشتریان خود تحویل دهید.
هدف اصلی بهکارگیری پینها، اتصال موقت یک ابزار یا تراز کردن است. پینها در مونتاژ دستگاهها مورد استفاده قرار میگیرند. به دلیل تقاضای زیاد برای این محصولات، تولیدکنندگان نیز تلاش میکنند پینهای باکیفیت و کاربردی برای صنایع مختلف بسازند. میلگرد ساده یکی از مهمترین متریالها برای ساخت انواع پین است. این محصول که از جنس فولاد است با ترکیب آلیاژهای مختلف تولید میشود. سطح میلگردهای ساده، صیقلی و گرد است و بیشتر از آن برای تولید پیچ، مهره و پین استفاده میکنند. پین میلگرد ساده یکی از مهمترین انواع پینهای صنعتی محسوب میشود.
همانطور که پیشتر ذکر شد، پینهای ساختهشده از میلگرد ساده تنوع بالایی دارند. هر مدل پین برای کاربرد مشخصی ساخته میشود. در این بخش، با انواع اتصالدهندهها آشنا میشویم.
پینهای استوانه ای که به آنها پینهای ساده نیز میگویند، به عنوان یکی از متداولترین و رایجترین مدلهای پین میلگرد ساده شناخته میشوند. این نوع اتصالدهنده در شکلهای مختلفی در بازار تولید و عرضه شده است. مدلهای شیار دار، استوانه ای و پلاک دار جزء رایجترین این محصولات به حساب میآیند. بد نیست بدانید که هرکدام از این انواع، نیروهای دینامیکی مختلفی را تولید میکنند.
پینهای استوانه ای طبق استاندارد DIN ISO 2338 تولید میشوند و در سه گروه پین اتصال با انتهای مخروطی، پین پرچ با انتهای تخت و پین انطباق با انتهای محدب قرار میگیرند. پینهای استوانهای تولید شده از میلگرد ساده، اکثرا برای اتصال ماشینآلات و تجهیزات کشاورزی کاربرد دارند. برای استفاده از این نوع اتصالدهندهها، سوراخ آنها را بعد از انجام متهکاری «برقو» میزنند. برای جا انداختن آنها نیز با روغن قسمت انتهایی پین را آغشته میکنند تا به کمک ضربات نرم چکش، اتصال برقرار شود.
هنگام استفاده از پینهای استوانه ای باید به یک نکته توجه داشت: در زمان جا زدن پین، هوای درون سوراخهایی که انتهایشان باز نیست را خارج کنید تا بعد از وارد شدن پین، هوا در انتهای آن محبوس نشود. اگر هوا حبس شود، به مرور زمان پین نیز خارج خواهد شد. برای جلوگیری از این اتفاق، روی سطح قطعه یا پین، شیارهای باریکی ایجاد میکنند.
یکی دیگر از انواع پین میلگرد ساده پینهای مخروطی هستند. پینهای مخروطی نیز کاربردهای متنوعی در صنایع دارند. آنها میتوانند در برابر لرزش و شوک، مقاومت بالایی از خود نشان دهند. این پینها به دلیل فرم و حالت خود، اتصال بسیار محکمی ایجاد میکنند و بهراحتی از جای خود خارج نمیشوند.
پینهای مخروطی نسبت به نوع استوانهای، راحتتر کار گذاشته میشوند و سوراخهای آنها باید با برقوی مخروطی، اصطلاحا برقوکاری شود. پینهای مخروطی میتوانند به شکلی ساخته شوند که یک سر آنها پیچ داشته باشد. حتی میتوان در سر پیچی شکل آنها یک سوراخ ایجاد کرد تا برای اتصال بهتر با اشپیل قفل شود و در لرزشها، باز نشود. در اتصالاتی که امکان نصب و استفاده از مهره امکانپذیر نیست، از پین مخروطی پیچ دار کمک میگیرند.
پینهای مخروطی را میتوان از ظاهرشان بهراحتی شناخت. یک سر آنها قطر بیشتری نسبت به دیگری دارد. پینهای مخروطی بیشتر در صنایع مهندسی مکانیک مثل اتصال اهرمها به شفت و بستن چرخها به میله به کار گرفته میشوند.
پین شیاردار نیز جزء پین میلگرد ساده به حساب میآید. طراحی این نوع اتصالدهندهها بهگونهای است که انعطافپذیری مناسبی از خود نشان دهند. سوراخهایی که پینهای شیاردار در آنها قرار میگیرند، به برقوکاری نیاز ندارند. آنها تحمل سوراخهای بزرگتر را دارند و به همین دلیل میتوانند به کاهش هزینه تولید کمک کنند.
این محصولات تا 180 درجه خم میشوند؛ این مسئله ممکن است در بارگزاری های دینامیکی اثر منفی بگذارد و باعث کاهش مقاومت آن شود. معمولا در هنگام نصب انواع پین شیاردار، افراد با مشکلات مختلفی روبهرو میشوند. شکافهای کنترل نشده میتوانند تاثیرات نامطلوبی را روی پروژه بگذارند. در نتیجه، هنگام مونتاژ، بهتر است از دستگاههای مختلفی استفاده کنید.
این نوع پینها شیارهایی را روی بدنه خود دارند. تولیدکنندگان عموما سه شیار روی محصولات ایجاد میکنند. برآمدگی شیارها رو به بیرون است و شیارها باعث میشوند اتصال محکمتری بین قطعات برقرار شود.
ظاهر پینهای لولهای چاکدار شبیه به لوله کوچکی است که یک چاک در وسط آنها ایجاد شده است. نوع مخروطی این پینها با ایجاد نیروی جانبی موجب جلوگیری از خروج ناخواسته آنها از قطعه میشود.
حال که با انواع مختلف پینهای تولید شده توسط میلگرد ساده آشنا شدیم، بهتر است کمی هم درباره کاربرد آنها بدانیم. همانطور که اشاره کردیم، مهمترین و رایجترین کاربردهای انواع پینها، برقراری اتصال بین قطعات مختلف است. یکی دیگر از کاربردهای آنها، بکسل کردن تجهیزات کشاورزی و ساختمانی است.
از پین بیشتر از همه در اسمبل کردن ماشینآلات مختلف استفاده میشود. دستگاهها و ماشینآلات از ترکیب اتصال قطعات در کنار یکدیگر تشکیل میشوند. برای هر گونه اتصال، انواع مختلفی از پینها مورد استفاده قرار میگیرند.
در خودروها نیز به دلیل در کنار هم قرار گرفتن قطعات مختلف، پین میلگرد ساده نقش اساسی ایفا میکند. استفاده از انواع پینهای استوانه ای، مخروطی، شیاردار و لوله ای چاک دار را میتوان در خودروها مشاهده کرد.
از پینها و اتصالدهندهها برای ساخت لولاها، قفلها و زنجیرها نیز استفاده میشود. با کمی دقت در قفلها میتوانید حضور پینها را در آنها تشخیص دهید.
در قطعات الکتریکی و ساعتها نیز پینها کاربرد زیادی دارند. با قرار گرفتن قطعات مختلف در کنار یکدیگر، یک ساعت ساخته میشود. وظیفه برقراری اتصال بین این قطعات، بر عهده پینها است.
در دهههای اخیر، در پزشکی نیز کاربرد پینها را مشاهده میکنیم. برای ایمپلنت و کار گذاشتن پروتزها در بدن بیماران، از پینهای مختلف و مخصوص استفاده میشود. به عنوان مثال، میتوان به اتصال پلاتین به استخوان اشاره کرد. علاوه بر این مورد، از پین برای اتصال استخوانهای شکسته شده به یکدیگر نیز کمک گرفته میشود. بدون پین، امکان در کنار هم قرار گرفتن استخوانها و درمان بیمار وجود ندارد. به کمک این محصول، استخوانهای کوچک بیحرکت باقی میمانند.
در دندانپزشکی نیز پین مانند یک ستون، فشارهای وارد شده به تاج دندان را به ریشه انتقال میدهد تا احتمال شکستن دندان کاهش یابد. هنگام ایمپلنت دندان از پینها برای اتصال دندان به فک استفاده میکنند.
در انواع و اقسام لوازم خانگی مانند طبقات کابینت، ضربهگیر اجاقگاز و … نیز پینها کاربرد دارند. برخی از پینها برای سوار شدن کفیهای کابینت استفاده میشوند. وظیفه این پینها، برقراری اتصال بین قطعات نیست بلکه آنها مانند یک پایه عمل میکنند.
برای انتخاب یک پین میلگرد ساده مناسب، در ابتدا باید نیازهای پروژه و کارکرد قطعات را بررسی و ارزیابی کنید. از ثابت یا متحرک بودن قطعه اطمینان حاصل کنید. از خود بپرسید آیا قطعه در معرض لرزش یا شوک قرار خواهد گرفت یا نه؟ آیا نیاز به انعطافپذیری وجود دارد؟ مکانیزم قفل شدن پروژه چگونه باید باشد؟
پس از رسیدن به پاسخ پرسشهای بالا میتوانید نوع پین مورد نظر خود را انتخاب کنید. اگر تخصص کافی در این زمینه ندارید، بهتر است از متخصصین و کارشناسان کمک بگیرید. به یاد داشته باشید که برخی از پینها بهظاهر کارکردهای یکسانی دارند؛ اما باکمی دقت متوجه تفاوتهای کوچکی بین آنها خواهید شد. همچین برای اطلاع از قیمت روز میلگرد در بازار می توانید از صفحه مربوط به آن اقدام نمائید.
جمعبندی
پین محصول پرکاربرد برای اسمبل کردن و برقراری اتصال بین قطعات مختلف است. میلگردهای ساده متریالی مهم برای ساخت اتصالدهندهها هستند. انواع پین میلگرد ساده شامل استوانه ای، مخروطی، شیاردار و لوله ای چاک دار میشوند. پیش از انتخاب و خرید پینها، بهتر است با کارکرد هر کدام آشنا شد. این محصولات در صنایع متنوعی مثل تجهیزات کشاورزی، خودروسازی، لوازم خانگی، قطعات الکترونیکی، ساعتسازی و … مورد استفاده قرار میگیرند.